Jacqueline Meerkerk. Foto: BIM Loket

Directeur BIM Loket maakt plaats voor opvolger

Jacqueline Meerkerk stopt na zes jaar als directeur van het BIM Loket. Waar haar periode in het teken stond van voet aan de grond krijgen met Bouw Informatie Management (BIM), gaat haar opvolger zich bezighouden met het opschalen van BIM-toepassingen. Binnenkort neemt een interim-directeur het over, zodat er in alle rust naar een vaste opvolger van Meerkerk kan worden gezocht.

Meerkerk is vanaf de start in 2015 bij het initiatief betrokken. Ze bracht eerst bij diverse kennisinstellingen de behoefte aan informatisering in kaart, wat uitmondde in de oprichting van het BIM Loket. Anno 2021 is dat “een kennisplatform en netwerkorganisatie dat meerdere sectorbrede informatiseringsprojecten voor de toepassing van BIM-standaarden coördineert.” De focus van het loket is aan het verschuiven naar opschaling van BIM-toepassingen en Meerkerk vindt daarmee het moment aangebroken voor nieuw leiderschap.

“Ik ben trots op wat BIM Loket heeft bereikt. We hebben vanuit een hecht team met onze partners een internationaal gezien unieke samenwerking opgebouwd tussen kennisinstellingen, bedrijven en overheden. Inmiddels hebben we 2.500 ‘koplopers’ actief betrokken in het kennisnetwerk en is ook de langere termijn financiering voor BIM Loket geregeld. Daarmee is het nu tijd om plaats te maken voor anderen.”

Huzarenstuk verricht

Bestuursvoorzitter Roger Tan is Meerkerk dankbaar voor het werk dat ze de afgelopen zes jaar heeft verzet. “Jacqueline heeft een huzarenstuk verricht om het belang van open BIM-standaarden in de bouw op de agenda te krijgen. Door haar inzet is inhoudelijke samenwerking rond standaardisatie in de bouw een realiteit. Zij heeft met initiatieven als de D-Day en de DigiDare Award het belang van ketensamenwerking aangetoond. En deze samenwerking ook in de Bouwagenda verankerd, bijvoorbeeld met haar bijdrage aan digiGO, de digitaliseringsdeal tussen overheid, brancheorganisaties, installatiebedrijven en toeleverende industrie.”

Onderwerpen: ,

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is de vaste redacteur van Infrasite. Daarnaast is hij hoofdredacteur Personenvervoer & Verkeer bij online vakbladuitgeverij ProMedia.

Directeur BIM Loket maakt plaats voor opvolger | Infrasite
Jacqueline Meerkerk. Foto: BIM Loket

Directeur BIM Loket maakt plaats voor opvolger

Jacqueline Meerkerk stopt na zes jaar als directeur van het BIM Loket. Waar haar periode in het teken stond van voet aan de grond krijgen met Bouw Informatie Management (BIM), gaat haar opvolger zich bezighouden met het opschalen van BIM-toepassingen. Binnenkort neemt een interim-directeur het over, zodat er in alle rust naar een vaste opvolger van Meerkerk kan worden gezocht.

Meerkerk is vanaf de start in 2015 bij het initiatief betrokken. Ze bracht eerst bij diverse kennisinstellingen de behoefte aan informatisering in kaart, wat uitmondde in de oprichting van het BIM Loket. Anno 2021 is dat “een kennisplatform en netwerkorganisatie dat meerdere sectorbrede informatiseringsprojecten voor de toepassing van BIM-standaarden coördineert.” De focus van het loket is aan het verschuiven naar opschaling van BIM-toepassingen en Meerkerk vindt daarmee het moment aangebroken voor nieuw leiderschap.

“Ik ben trots op wat BIM Loket heeft bereikt. We hebben vanuit een hecht team met onze partners een internationaal gezien unieke samenwerking opgebouwd tussen kennisinstellingen, bedrijven en overheden. Inmiddels hebben we 2.500 ‘koplopers’ actief betrokken in het kennisnetwerk en is ook de langere termijn financiering voor BIM Loket geregeld. Daarmee is het nu tijd om plaats te maken voor anderen.”

Huzarenstuk verricht

Bestuursvoorzitter Roger Tan is Meerkerk dankbaar voor het werk dat ze de afgelopen zes jaar heeft verzet. “Jacqueline heeft een huzarenstuk verricht om het belang van open BIM-standaarden in de bouw op de agenda te krijgen. Door haar inzet is inhoudelijke samenwerking rond standaardisatie in de bouw een realiteit. Zij heeft met initiatieven als de D-Day en de DigiDare Award het belang van ketensamenwerking aangetoond. En deze samenwerking ook in de Bouwagenda verankerd, bijvoorbeeld met haar bijdrage aan digiGO, de digitaliseringsdeal tussen overheid, brancheorganisaties, installatiebedrijven en toeleverende industrie.”

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is de vaste redacteur van Infrasite. Daarnaast is hij hoofdredacteur Personenvervoer & Verkeer bij online vakbladuitgeverij ProMedia.