Steven van Weyenberg. Foto: D66

Steven van Weyenberg wordt nieuwe staatssecretaris Infrastructuur

Kort na het aangekondigde vertrek van Stientje van Veldhoven als staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat is haar opvolger bekend. D66’er Steven van Weyenberg neemt op 10 augustus het stokje over van Van Veldhoven.

De 48-jarige Van Weyenberg is sinds september 2012 lid van de Tweede Kamerfractie van D66. Hij heeft bij de partij onder meer de portefeuilles financiën, belastingen, arbeidsmarkt, arbeidsongeschiktheid, sociale zekerheid en zzp. Sinds 2019 is hij vicefractievoorzitter van D66.

Veel ervaring in Den Haag

Voor zijn periode als Tweede Kamerlid was Van Weyenberg al jarenlang werkzaam in Den Haag. Dat deed hij de tussen 2010 en 2012 als directeur relatiebeheer, uitvoeringsontwikkeling en aansturing bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. In de veertien jaar daarvoor werkte hij op het ministerie van Economische Zaken, onder meer als directeur Europa.

Stientje Van Veldhoven verlaat het demissionair kabinet per 19 juli. Na de zomer start ze met haar nieuwe functie als vice-president/directeur bij World Resources Institute.

Lees ook: Staatssecretaris Van Veldhoven verlaat kabinet voor nieuwe baan

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is de vaste redacteur van Infrasite. Daarnaast is hij hoofdredacteur Personenvervoer & Verkeer bij online vakbladuitgeverij ProMedia.

Steven van Weyenberg wordt nieuwe staatssecretaris Infrastructuur | Infrasite
Steven van Weyenberg. Foto: D66

Steven van Weyenberg wordt nieuwe staatssecretaris Infrastructuur

Kort na het aangekondigde vertrek van Stientje van Veldhoven als staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat is haar opvolger bekend. D66’er Steven van Weyenberg neemt op 10 augustus het stokje over van Van Veldhoven.

De 48-jarige Van Weyenberg is sinds september 2012 lid van de Tweede Kamerfractie van D66. Hij heeft bij de partij onder meer de portefeuilles financiën, belastingen, arbeidsmarkt, arbeidsongeschiktheid, sociale zekerheid en zzp. Sinds 2019 is hij vicefractievoorzitter van D66.

Veel ervaring in Den Haag

Voor zijn periode als Tweede Kamerlid was Van Weyenberg al jarenlang werkzaam in Den Haag. Dat deed hij de tussen 2010 en 2012 als directeur relatiebeheer, uitvoeringsontwikkeling en aansturing bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. In de veertien jaar daarvoor werkte hij op het ministerie van Economische Zaken, onder meer als directeur Europa.

Stientje Van Veldhoven verlaat het demissionair kabinet per 19 juli. Na de zomer start ze met haar nieuwe functie als vice-president/directeur bij World Resources Institute.

Lees ook: Staatssecretaris Van Veldhoven verlaat kabinet voor nieuwe baan

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is de vaste redacteur van Infrasite. Daarnaast is hij hoofdredacteur Personenvervoer & Verkeer bij online vakbladuitgeverij ProMedia.