Henk Klein Poelhuis

Oud-voorzitter Aannemersfederatie Henk Klein Poelhuis overleden

Foto: AFNL

Henk Klein Poelhuis, de eerste voorzitter van Aannemersfederatie Nederland Bouw en Infra, is op 74-jarige leeftijd overleden. Hij gaf vanaf de oprichting in 2008 tot 2018 leiding aan de AFNL en werd bij zijn afscheid benoemd tot erelid.

Dat erelidmaatschap werd hem toegekend voor zijn grote verdiensten voor het mkb in de bouw en infra en voor de Aannemersfederatie in het bijzonder. “Henk Klein Poelhuis heeft de AFNL in de moeilijke beginfase, maar ook in de opeenvolgende crises, geleid en op de kaart gezet. Hij had enorm veel kennis van zaken, een tomeloze inzet en optimisme, waarmee hij voor ‘zijn’ mkb-aannemers in bouw en infra zaken aankaartte en wilde verbeteren. Samenwerking en samen sterk, was daarbij het motto. Hij was mkb-ondernemer in hart en nieren en verloochende in zijn bestuurlijke functies die wortels niet. Een échte mkb’er”, aldus de AFNL. “Bestuur en medewerkers van de Aannemersfederatie wensen zijn vrouw, kinderen en verdere familie en vrienden veel sterkte met dit grote verlies.

Actief als bestuurder

Henk Klein Poelhuis was gedurende zijn werkzame leven ondernemer en directeur-eigenaar; tot 2006 van familiebedrijf Klein Poelhuis & Zn. en daarna van Kapee Bouwgroep BV. Verder was jarenlang actief als bestuurder. Zo was hij nauw betrokken bij de Aannemers Vereniging Metselwerken (AVM), waar hij vanaf 1992 bestuurslid was en van eind 2005 tot 2018 voorzitter. Ook was hij jarenlang bestuurslid (1994 – 2006) en voorzitter (2006 – 2008) van Conga, de Confederatie Gespecialiseerde Aannemers. Daarnaast bekleedde hij van 2008 tot 2018 bestuursfuncties bij MKB-Bouw.

Henk Klein Poelhuis

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is de vaste redacteur van Infrasite. Daarnaast is hij hoofdredacteur Personenvervoer & Verkeer bij online vakbladuitgeverij ProMedia.