Rijkswaterstaat ondersteunt viaduct in A16 in afwachting van renovatie

Rijkswaterstaat plaatst op korte termijn een constructie ter ondersteuning van een viaduct in de A16, vlakbij het Terbregseplein. Dit is nodig voor de veiligheid van het verkeer op en onder het viaduct. Om de constructie te bouwen wordt de Hoofdweg in Rotterdam (S109) onder het viaduct gedeeltelijk in beide richtingen enige tijd afgesloten. De veiligheid van weggebruikers staat voorop.

Het viaduct wordt in 2024 gerenoveerd. Om de belasting te verminderen is sinds 2021 zwaar transport al niet meer over het viaduct geleid en wordt het viaduct extra in de gaten gehouden. Recent is gebleken dat de constructie niet langer voldoet. Om het  veilig te kunnen blijven gebruiken tot aan de renovatie, komt daar nu de ondersteuning bij. Om de constructie te bouwen wordt De Hoofdweg (s109) in Rotterdam onder het viaduct van maandag 16 mei 03.00 uur tot maandag 23 mei 23.59 uur afgesloten voor alle verkeer (voetgangers, fietsers en auto’s). Het verkeer wordt omgeleid.De omleidingsroutes zijn met gele borden en tekstkarren aangegeven.Verkeer moet rekening houden met een extra reistijd van 15-30 minuten.Nadat de ondersteuning is aangebracht gaat het aantal rijstroken op de Hoofdweg (s109), die onder het viaduct loopt, in beide richtingen van twee naar één.

Renovatie viaduct
Het viaduct over de Hoofdweg (s109) in Rotterdam is gebouwd in 1966. In verband met de bouwkundige staat bekijkt Rijkswaterstaat of de renovatie van het viaduct naar voren kan worden gehaald.

Onderwerpen: ,

Auteur: Jacques Geluk