Werken Schellingwouderbrug, brug & spoorviaduct A10

Haarlem – Tussen vrijdag 28 oktober en maandag 21 november 2005 zijn er werkzaamheden aan de Zeeburgerbrug (A10) en het spoorwegviaduct in het knooppunt Watergraafsmeer (A10). Dit gebeurt in drie weekeinden. Door weersomstandigheden of eventuele uitloop van de werkzaamheden is een reserve weekeind gepland. De werkzaamheden vinden plaats in de weekeinden van 4,11 en 8 november 2005, van vrijdag 20.00 uur tot maandag 05.00 uur.

Verkeersmaatregelen
Zeeburgerbrug
Tijdens de weekeindwerkzaamheden van 4 november wordt het verkeer van de Zeeburgerbrug via doorsteken naar de tegengestelde rijrichting geleid. Ter plaatse geldt een snelheidsbeperking van 70 km per uur. Het verkeer moet rekening houden met extra reistijd.

Watergraafsmeer
Voor de werkzaamheden aan het spoorwegviaduct in het weekend van 4 november geldt een wegversmalling voor beide richtingen. Het verkeer heeft dan één rijstrook per rijrichting ter beschikking.
In het weekend van 11 november, wordt in het knooppunt Watergraafsmeer per rijrichting één rijstrook afgesloten. Tijdens deze werkzaamheden is de verbindingsboog van de A1 naar de A10 dicht.
In het weekend van 18 november wordt de verbindingsboog van de A10 naar de A1, richting Amersfoort afgesloten. Het verkeer op de A10 richting Zaandam heeft dan twee rijstroken ter beschikking. Ook hier moet het verkeer rekening houden met extra reistijd. De omleidingsroutes worden door gele borden aangegeven.

Schellingwouderbrug
Naast de werkzaamheden aan de Zeeburgerbrug en het spoorviaduct op de A10 wordt ook de Schellingwouderbrug, gelegen in de Zuiderzeeweg (Amsterdam), opgeknapt. Dit gebeurt tussen maandag 7 november en vrijdag 16 december 2005. Voor de Schellingwouderbrug zijn geen verkeersomleidingen. Het verkeer wordt door de week tussen 07.30 uur en 16.00 uur over ongeveer een lengte van 50 meter over één rijstrook geleid door verkeersregelaars. Buiten deze uren heeft het verkeer in beide richtingen weer één rijstrook beschikbaar.

Werkzaamheden
Aan de Schellingwouderbrug worden drie beschadigde hangkabels vervangen. Het vervangen van de drie hangkabels is nodig voor het draagvermogen van het rijdek van de Schellingwouderbrug. Tegelijk zijn er betonreparaties.

De werkzaamheden aan de Zeeburgerbrug zijn aan de overgangsconstructies tussen de brug en de weg. Aan het spoorwegviaduct worden de bestaande, gemetselde muren verwijderd. Deze zijn niet van constructieve aard maar esthetisch. In 2006 komen er prefab-muren voor terug.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Rijkswaterstaat Directie Noord-Holland