Vernieuwing Bouw ontwikkelt door in De Bouwcampus

4306 logo bouwcampus

Het netwerk Vernieuwing Bouw ontwikkelt zich na 5 jaar door in De Bouwcampus. Dat maakte Martin van Pernis, voorzitter Vernieuwing Bouw, bekend tijdens de jaarlijkse IMPULS!. Tijdens de IMPULS!, de high level meeting voor het netwerk, werd het vijfjarig bestaan van Vernieuwing Bouw gevierd én de transitie van Vernieuwing Bouw naar De Bouwcampus.

Krachten bundelen
Het bestuur van stichting Vernieuwing Bouw en het bestuur van De Bouwcampus hebben besloten hun krachten te bundelen. Vernieuwing Bouw is in vijf jaar tijd een sterk netwerk geworden van koplopers in de bouwsector: opdrachtgevers, marktpartijen, kennis- en onderwijsinstellingen. Deze partijen werken met elkaar samen om de vernieuwing van de bouwsector te versnellen, en daarmee een hogere maatschappelijke meerwaarde te creëren. De Bouwcampus is een initiatief om de vernieuwing vanuit projecten verder te ontwikkelen. De Bouwcampus begeleidt als expeditieleider opdrachtgevers, opdrachtnemers en kennisontwikkelaars in praktijkgerichte pilots en experimenten. Het beoogde resultaat: een versnelling van innovatie, met inspirerende praktijkvoorbeelden om het structureel anders aan te pakken. Daarnaast is De Bouwcampus de werkplaats van de vernieuwing in Delft, waar partijen die actief zijn in waardecreatie voor de bouwsector zich kunnen vestigen.

Stichting Vernieuwing Bouw omgevormd naar Stichting De Bouwcampus
Vernieuwen doe je niet door stil te blijven staan. De besturen van Vernieuwing Bouw en De Bouwcampus menen dat een bundeling bijdraagt aan de vernieuwing van de bouwsector. Het netwerk Vernieuwing Bouw vormt een stevige pijler onder de nieuwe Bouwcampus. Stichting Vernieuwing Bouw wordt omgevormd naar stichting De Bouwcampus. Dat betekent ook een naamswijziging: Vernieuwing Bouw heet vanaf 1 maart 2015 De Bouwcampus. Voor de partners in het netwerk Vernieuwing Bouw betekent dit dat er naast het gebruikelijke aanbod toegang komt tot de co-creatie activiteiten op De Bouwcampus.

Teamleider
Een interim bestuur, dat is samengesteld uit de besturen van de twee gebundelde organisaties, is verantwoordelijk voor de integratie van Vernieuwing Bouw en De Bouwcampus. Jan Hendrik Dronkers is tot voorzitter benoemd en Martin van Pernis tot vice-voorzitter. Vanaf 1 januari 2015 zijn het vvv-team en het team van Vernieuwing Bouw samengevoegd tot ondersteuningsteam van De Bouwcampus. Per 1 maart 2015 start Majorie Jans (nu Hoofd Vormgevingsadvies Rijksvastgoedbedrijf) als teamleider van stichting De Bouwcampus.

Lees hier de speech die Martin van Pernis tijdens de IMPULS! heeft gegeven.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Neem nu een Infrasite Premium abonnement voor € 12,- per maand.

ABONNEREn

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Vernieuwing Bouw (opgegaan in De Bouwcampus)