Heijmans algemeen (bron: Heijmans)

Heijmans mag verkeerssystemen van Rijkswaterstaat vervangen

Bron: Heijmans

Rijkswaterstaat heeft aan bouwconcern Heijmans de opdracht gegund om de verkeerssystemen en verlichting voor de regio’s Midden- en Zuid-Nederland te vervangen. Het gaat voornamelijk om werkzaamheden zoals het verbeteren en vernieuwen van de dynamische verkeersmanagementsystemen, openbare verlichting en de onderliggende infrastructuur.

Er is sprake van een RODS, een Raamovereenkomst Openbare Verlichting en Dynamisch verkeersmanagement Systemen. Die overeenkomst heeft een looptijd van twee jaar, met de mogelijkheid tot verlenging van nog eens tweemaal één jaar. Met de opdracht is een bedrag gemoeid van 32 miljoen euro.

Ontwerpen

Rijkswaterstaat heeft Heijmans ingeschakeld voor werkzaamheden die vereisen dat de onderneming zich bezighoudt met met ontwerpen, realiseren en amoveren. Binnen de raamovereenkomst worden bovendien aanvullende opdrachten verleend tot halverwege juni 2023 of dus een jaar of twee jaar later, tenzij de maximumomzet van de raamovereenkomst eerder wordt bereikt. Dat gaat om een bedrag van 20 miljoen euro.

De werkzaamheden vragen om een beheerst proces en een goede integrale benadering, waarbij alle aspecten zijn meegenomen om tot een nadere opdracht te komen. De onderneming benadrukt dat dit juist een kracht is. “Alle benodigde disciplines en competenties voor de ontwikkeling en van ‘lus tot lessenaar’ en van ‘civiel tot technische installaties’ hebben wij Heijmans zelf in huis. Daarnaast geven wij met onze aanpak en benadering invulling aan de Rijksbrede overheidsdoelstellingen voor 2030 op het gebied van duurzaamheid”, aldus het bouwconcern.

Auteur: Inge Jacobs