Testritten voor nieuwe Utrechtse tramlijn

De bouw van de nieuwe trambaan en halte in het centrum van Nieuwegein is vrijwel klaar. Volgens Regiotram Utrecht worden komende nacht (21 op 22 april) de eerste testritten uitgevoerd.

Vannacht rijden twee trams eerst stapvoets over het nieuwe traject tussen Utrecht Science Park en Nieuwegein-Zuid/IJsselstein-Zuid. Dit om te bekijken of de tram voldoende ruimte heeft bij het passeren van de perrons en de masten van de bovenleiding. Later wordt het tempo opgevoerd naar de toegestane snelheid op de route. Verkeersregelaars zijn actief op de routes om het verkeer met name op de Zuidstedeweg in goede banen te leiden (tijdens een testnacht rijdt een tram tussen de Zuidstedeweg en Nieuwegein-Zuid/IJsselstein-Zuid vier keer en tussen de remise en de Zuidstedeweg acht keer over het spoor).

IJsselstein
De testritten worden ook op IJsselstein gereden, omdat daar op het eindpunt van de lijn gekeerd kan worden. Bovendien kan zo het nieuwe wissel op de Zuidstedeweg vanuit alle rijrichtingen optimaal worden getest, aldus het trambedrijf in een persbericht.

De volgende testritten zijn voorzien van vrijdag 22 op zaterdag 23 april en maandag 25 op dinsdag 26 april (reserve testnacht), steeds tussen 00.00 en 06.00 uur.

Onderwerpen: ,

Auteur: Jacques Geluk