Heijmans Vitens watertransportleidingen
40 miljoen euro

Heijmans-GMB wint gunning voor bouw watertransportleidingen Vitens

Werkzaamheden voor een watertransportleiding. Foto via Heijmans

Heijmans-GMB gaat in de komende jaren voor Vitens watertransportleidingen bouwen in het midden en noorden van Nederland. De opdracht werd vandaag definitief gegund. De aanneemsom van de bouwcombinatie bedraagt bijna 40 miljoen euro.

Heijmans-GMB is één van de vier opdrachtnemers van het volledige project. De bouwcombinatie gaat grote watertransportleidingen ontwerpen en realiseren in de regio’s Midden- en Noord-Nederland. De aanvankelijke looptijd van het contract bedraagt vier jaar, met twee mogelijke verlengingen van twee jaar tot het einde in 2031.

Naast de bouw van nieuwe leidingen zullen de bedrijven verouderde leidingen vervangen en renoveren. Alleen waterleidingen met een transportfunctie en een diameter groter dan 25 centimeter vallen onder het contract. Voor de werkzaamheden gebruikt de bouwcombinatie elektrisch materieel, zegt een woordvoerder van Heijmans in een online update.

Bekende gezichten

Beide bedrijven hebben ervaring met watertransportleidingen. Eerder bouwde Heijmans leidingen in Overijssel om een drinkwaterproductiefaciliteit van Vitens aan te sluiten op een opslaglocatie. Een paar jaar terug renoveerde GMB een opslaglocatie van Vitens in Lelystad.

De opdrachtgever produceert jaarlijks honderden miljarden liters drinkwater voor miljoenen Nederlanders. Vitens breidt de infrastructuur van waterleidingen uit omdat de bevolking groeit en het aantal woningen toeneemt.

Lees ook:

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.

Heijmans-GMB wint gunning voor bouw watertransportleidingen Vitens | Infrasite