Monteur Stam & Co. Foto: Van Gelder

Van Gelder neemt Stam & Co over van Alliander

Monteur Stam & Co. Foto: persbericht Van Gelder

Het in ondergrondse infrastructuur gespecialiseerde Stam & Co wordt door netbeheerder Alliander verkocht aan de Van Gelder Groep. Alle 137 werknemers gaan mee over en aan hun werkzaamheden verandert voorlopig niets.

De partijen hebben inmiddels de handtekeningen onder de overeenkomst gezet, al moet de overname nog wel worden goedgekeurd door de Autoriteit Consument & Markt. Voor Alliander past het in de strategie om aanneemwerkzaamheden niet meer met het eigen bedrijf uit te voeren. In plaats daarvan wordt werk via aanbestedingen in de markt gezet. Zo kan Alliander de regie blijven voeren over het sterk groeiende werkpakket, terwijl aannemers de uitvoering ervan op zich nemen. De strategie is erop gericht dat de netbeheerder zijn taken kan blijven uitvoeren tegen maatschappelijk aanvaardbare kosten.

Aannemer kan zich verder ontwikkelen

Voor Van Gelder betekent de overname dus een flinke uitbreiding; door de 137 nieuwe werknemers groeit het personeelsbestand met ongeveer 10 procent. Stam & Co kan zich onder de nieuwe eigenaar verder ontwikkelen als aannemer in de ondergrondse kabel- en leidinginfrastructuur. Ook ontstaan er door de overname schaalvoordelen. Stam & Co blijft wel zelfstandig en onder de eigen naam werken. Henri van der Kamp, algemeen directeur van de Van Gelder Groep, is vanzelfsprekend blij met de overname.

Schaalvergroting is noodzakelijk

“Van Gelder is net als Stam & Co een Nederlands familiebedrijf en heeft al meer dan honderd jaar ervaring in onder- en bovengrondse infrastructuren. De overname van dit mooie Alkmaarse bedrijf past goed binnen onze strategie. Om op betrouwbare en professionele wijze te kunnen blijven bijdragen aan de vergroting van de netwerkcapaciteit van onder andere netbeheerder Liander, is schaalvergroting noodzakelijk. Samen met de professionals van Stam & Co werken we aan een toekomstbestendige, slimme en duurzame infrastructuur.”

Lees ook:

Onderwerpen: , ,

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is de vaste redacteur van Infrasite. Daarnaast is hij hoofdredacteur Personenvervoer & Verkeer bij online vakbladuitgeverij ProMedia.