Glasvezelkabel

Glasvezelactiviteiten van Levelfour naar Eurofiber

glasvezelkabel Foto: Yvonne

Eurofiber neemt de glasvezelactiviteiten over van branchegenoot Levelfour. Daarmee wil het bedrijf zijn positie versterken op de markt voor glasvezelverbindingen op bedrijvenparken. Levelfour Networks is in 2015 opgericht met als doel om bedrijvenparken in Nederland te voorzien van betaalbare en toekomstbestendige breedbandinfrastructuur.

De afgelopen jaren deed Levelfour verschillende overnames, zoals die van Glasvezel Vught (2015), ParkNed Waalwijk (2017) en Altena Breedband Combinatie (2019). Inmiddels levert Levelfour de digitale infrastructuur voor vijftien bedrijventerrein, waaronder in Waalwijk, Houten, Roermond, en Aalburg. Met de verkoop van zijn netwerkactiviteiten gaat moederbedrijf Levelfour zich volledig richten op managed connectivity, VoIP en ISP-diensten.

Brightfiber

Eurofiber bestaat inmiddels twintig jaar en is actief op het gebied van digitale infrastructuur met negen eigen datacenters en een glasvezelnetwerk van 37.200 kilometer in Nederland, België en Frankrijk. Dat netwerk wordt in hoog tempo uitgebreid. In augustus kocht Eurofiber ook al de Nederlandse glasvezelleverancier Brightfiber, met als doel om zijn positie op de markt voor glasvezelverbindingen op bedrijvenparken te versterken. De aankoop van de glasvezelactiviteiten van Levelfour Networks past in diezelfde strategie.

Managing director Paul Naastepad van Eurofiber Nederland ziet volop kansen in die markt. “De digitalisering van ondernemingen is in volle gang. Dit geldt ook voor het midden- en kleinbedrijf, waar cruciale bedrijfsprocessen in toenemende mate afhankelijk zijn van de beschikbaarheid van veilige digitale verbindingen met hoge capaciteit. Kwaliteitseisen die tot voor kort vooral door grote ondernemingen en organisaties werden gesteld, zijn ook in het midden- en kleinbedrijf steeds meer gemeengoed. Dit biedt voor Eurofiber grote mogelijkheden om zijn positie in dit segment verder uit te bouwen. De acquisitie van de glasvezel netwerken van Levelfour Networks past perfect hierin.”

Auteur: Redactie Infrasite