Nieuwe koers voor Buisleidingenstraat in 2012

2012 betekent verandering voor Buisleidingenstraat Nederland. De organisatie slaat op allerlei gebied een nieuwe weg in. Zo gaat het bedrijf voortaan verder als ‘LSNed’, Leidingenstraat Nederland, en neemt het medio 2012 haar intrek in een nieuw pand. De beheerorganisatie wil zich de komende tijd verder ontwikkelen tot allround dienstverlener.

"Om optimaal resultaat te boeken moeten we verder tegemoet komen aan de eisen van deze tijd", vindt Peter Donk, directeur. Het bedrijf, dat dit jaar haar veertig jarig jubileum viert, maakt dan ook zowel uiterlijk als inhoudelijk een professionaliseringsslag. Het uiteindelijke doel is klanten nóg beter te kunnen bedienen. De veiligheid van de leidingenstraat staat hierbij voorop.

Gehuld in een geheel nieuw jasje is LSNed voornemens haar dienstenpakket uit te breiden en efficiënter in te richten. Zo wil de organisatie haar activiteiten rondom toezicht en inspectie meer risicogestuurd ontplooien. Ook kan de aanleg van nieuwe leidingen -nu nog projectmatig gerealiseerd- in de toekomst door het bedrijf zelf worden gefaciliteerd. "Wij willen full service kunnen bieden aan onze klanten", legt adjunct-directeur Stan Koevoets in dit kader uit. LSNed onderzoekt eveneens de mogelijkheden tot uitbreiding van haar verantwoordelijkheid naar andere (toekomstige) leidingentrajecten in Nederland.

De leidingenstraat verbindt de industriecomplexen van Rotterdam, Moerdijk, Vlissingen en Antwerpen met elkaar via een ondergrondse ‘snelweg’. Ruim één derde van de jaarlijkse import vanuit het Rotterdamse havengebied vindt haar weg door de straat. Dit is jaarlijks zo’n 230 miljoen ton aan vloeistoffen, water, gassen en data.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: LSNed (Leidingenstraat Nederland)