DUBOkeur certificaten voor DYKA

Tijdens de voor de bouwwereld belangrijke DuBodagen in Houten (29 september 2011) zijn dit jaar drie DUBOkeur certificaten uitgereikt voor PVC-leidingtoepassingen. Het Nederlands Instituut voor Bouwbiologie en Ecologie (NIBE) kent DUBOkeur toe aan een hemelwaterafvoerbuis van 80 mm, een binnenrioleringbuis van 75 mm en een buitenrioleringbuis van 315 mm. Het is voor het eerst dat DUBOkeur wordt toegekend aan PVC producten zoals die van DYKA uit Steenwijk.

Het is ook voor DYKA steeds belangrijker om ons met onze producten te onderscheiden op het gebied van duurzaamheid. DUBOkeur betekent een belangrijke erkenning van de duurzame eigenschappen van de betreffende PVC buizen. DUBOkeur wordt namelijk uitsluitend toegekend aan de meest milieuvriendelijke bouwmaterialen binnen een bepaald toepassingsgebied.

Het NIBE beoordeelt als onafhankelijk kennisinstituut de milieubelasting van bouwproducten op basis van maar liefst 17 criteria, variërend van broeikaseffect tot hergebruik of verwerking van het afval, gedurende alle fasen van de levenscyclus van een product. Directeur Michiel Haas van het NIBE reikte de certificaten voor de PVC producten uit aan DYKA’s Algemeen Directeur, Gabriël Spruijt, op 29 september uit tijdens de Nationale DuBodagen in Houten. Dit evenement wordt beschouwd als het trefpunt voor professionals uit de bouwwereld en de publieke sector.

Roger Loop, directeur van BureauLeiding, de overkoepelende organisatie van de Nederlandse producenten van kunststofleidingen, is trots op de DUBOkeur certificaten: "De Europese industrie heeft de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in verdere verbetering van PVC, uitmondend in het programma Vinyl Plus. Hierin hebben we ambitieuze duurzaamheidsdoelen vastgelegd. Ook hebben we in Europees verband een Life Cycle Assessment (LCA) laten uitvoeren om alle duurzaamheidsdata van onze producten in kaart te brengen. DUBOkeur onderstreept de bijzondere kwaliteiten van PVC. Een belangrijk signaal voor professionals die leidingsystemen in hun bestek omschrijven. En tegelijk een mooie en belangrijke beloning voor de inspanningen van onze kunststofleidingindustrie."

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: DYKA BV