VSMC: ruim €150 miljoen aan opdrachten voor aanleg windmolenparken

VolkerWessels-dochter Visser & Smit Marine Contracting (VSMC) heeft onlangs vier contracten afgesloten met een gezamenlijk waarde van ruim €150 miljoen voor de aanleg en installatie van kabels voor windmolenparken.

Alfred Vos, lid van de Raad van Bestuur van VolkerWessels: ‘Hiermee wordt het vertrouwen bekrachtigd in de kwaliteiten van VSMC als één van de leidende Europese bedrijven op het gebied van elektrische energieverbindingen voor offshore, near shore en aanlandingen.’

Het betreft de volgende projecten:

 • Baltic 2

  In opdracht van NKT kabels GmbH is het contract getekend voor de installatie van 60 km exportkabel van Baltic 2 Offshore Windmolenpark naar het Baltic 1 Offshore Windmolenpark.

 • West of Duddon Sands Offshore Wind Farm

  Dong Energy en Scottish Power zijn voor het West of Duddon Sands Offshore Wind Farm de gezamenlijke opdrachtgevers voor VSMC. Dit project omhelst de aanleg van twee exportkabels van elk 40 kilometer in de Ierse Zee, vlakbij de door VSMC succesvol opgeleverde projecten Walney 1 & Walney 2.

 • Thornton Bank Phase 2

  Met Deme Offshore Services is het contract getekend voor 36 km exportkabel in de buurt van Zeebrugge. De uitvoering hiervan start begin 2012.

 • Butendiek

  In de Duitse Bocht, het Zuidoostelijke deel van de Noordzee, wordt het Offshore-Bürger-Windpark Butendiek gerealiseerd. VSMC gaat hiervoor in opdracht van WPD de levering, aanleg en installatie van de Infield kabels verzorgen.

Continuïteit

De realisatie van bovengenoemde projecten vindt plaats vanaf begin 2012 tot einde 2013, waardoor de continuïteit in de orderportefeuille gewaarborgd is. Tevens is VSMC in gesprek voor nieuwe contracten met uitvoering in 2014 en verder.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: VolkerWessels