Benoeming directeur-generaal ETM ministerie van ELenI

De ministerraad heeft besloten de heer drs. M.E.P. (Mark) Dierikx voor te dragen voor benoeming tot directeur-generaal Energie, Telecom en Mededinging bij het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie. De voordracht is gedaan door minister Donner van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties in overeenstemming met minister Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie. De benoeming gaat in op 1 juli 2011.

De heer Dierikx (1953) is sinds januari 2008 directeur-generaal Luchtvaart en Maritieme Zaken bij het ministerie van Infrastructuur en Milieu (voorheen ministerie van Verkeer en Waterstaat). Dierikx begon zijn carrière in 1979 bij Esso Chemie. In 1981 maakte hij de overstap naar het ministerie van Economische Zaken. Daar vervulde hij verschillende functies bij het directoraat-generaal Industrie en het directoraat-generaal Buitenlandse Economische Betrekkingen. In 1996 werd hij bij het ministerie van Buitenlandse Zaken benoemd tot plaatsvervangend directeur-generaal Regio- en Landenbeleid en directeur Azië en Oceanië. In 2000 keerde hij terug naar Economische Zaken als plaatsvervangend directeur-generaal Buitenlandse Economische Betrekkingen. In 2004 werd hij benoemd tot directeur-generaal Water bij het ministerie van Verkeer en Waterstaat.

De heer Dierikx studeerde Organische Scheikunde aan de Vrije Universiteit van Amsterdam met bijvakken biochemie en economie. Hij volgt de heer H. Vijlbrief op die per 1 juli 2011 aantreedt als thesaurier-generaal bij het ministerie van Financiën.

De benoeming is tot stand gekomen op basis van de procedure voor de topmanagementgroep van de Algemene Bestuursdienst.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Ministerie van Economische Zaken en Klimaat