Glasvezelnetwerk in Haven Rotterdam operationeel

HAVENBEDRIJF EN BBned SLUITEN EERSTE BEDRIJVEN OP GLASVEZEL

ABIRD Industrial Rental Services uit de Botlek (havennummer 4133) is één van de eerste bedrijven die door BBned aangesloten is op het glasvezelnetwerk van de haven van Rotterdam. Havenbedrijf Rotterdam heeft een netwerk van ongeveer 155 km laten ontwikkelen. Daarmee is de haven het grootste bedrijventerrein in Nederland dat voorzien is van glasvezel. Hans Smits, president-directeur van Havenbedrijf: "Het havenbedrijfsleven heeft nu supersnelle verbindingen tegen een aantrekkelijke prijs. Het is zaak om daar massaal van te profiteren. Ook dat draagt bij aan de concurrentiepositie van de haven."

Communicatie is essentieel in dit knooppunt van internationale goederenstromen, terwijl het havengebied op bepaalde plaatsen slechts beperkte bandbreedte kon bieden. Onder de naam Fiberport zijn BBned en Havenbedrijf Rotterdam daarom gestart met de aanleg van een glasvezelnetwerk. De samenwerking heeft als doel alle bedrijven te laten beschikken over een infrastructuur die de komende jaren mee kan groeien in de behoefte naar meer breedbanddiensten. Een glasvezelverbinding is snel, veilig en geschikt voor bundeling van meerdere diensten, zoals online back-up, videoconferencing, applicatiebeheer en pinnen.

Reactie ABIRD

"Stabiliteit van een breedbandverbinding is voor ons erg belangrijk", aldus William Oorschot van ABIRD. "Op het hoofdkantoor staan de centrale servers. Al onze vestigingen draaien hierop. Met de vorige verbinding zaten we soms zonder internet en dan kunnen klanten ons niet bereiken. We hebben gekozen voor glasvezel omdat het betrouwbaar is en goedkoper."

BBned

BBned biedt breedbanddiensten aan service providers, systeem integrators en telecombedrijven. Het netwerk van BBned is een van de grootste DSL-netwerken met een dekking van ruim 85 procent van Nederland. Telecom Italia is het moederbedrijf. Het Nederlandse bedrijf is opgericht in juli 2000 en gevestigd in Hoofddorp.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Havenbedrijf Rotterdam