ARCADIS toetst glasvezelnetwerken voor Reggefiber

Arnhem – ARCADIS (EURONEXT: ARCAD), de onderneming die internationaal advies, ontwerp, ingenieurs- en managementdiensten levert, gaat in opdracht van glasvezelondernemer Reggefiber B.V. aangelegde netwerken in Nederland controleren. Het gaat hierbij om de kwaliteitscontrole op de bouw van de aansluitingen om daarmee een efficiënte bedrijfsvoering en de waarde van het netwerk te waarborgen. Het is de ambitie om de aanleg van glasvezel naar jaarlijks ongeveer 300.000 woningen te controleren. Daarbij hoort een potentiële omzet van bijna 4 miljoen euro per jaar. Het gaat om controle op de aanleg van het glasvezelnetwerk naar de woning. Dat maakte ARCADIS dinsdag 17 juni 2008 bekend.

Voorbeelden van een dergelijke controle zijn de naleving van de richtlijnen voor montage en installatie. Verder bekijkt ARCADIS de verwerking in de netwerkadministratie. De toetsing heeft plaats in het zogenaamde passieve domein (de technische ruimte, de kabel/buis infrastructuur tot en met de afwerking thuis bij de consument).

ARCADIS is al ruim tien jaar actief in de markt voor telecommunicatie als onderdeel van de infrastructuuractiviteiten. Sinds het jaar 2000 is de onderneming intensief betrokken bij glasvezelinitiatieven in Nederland. Een vergelijkbare controle voerde ARCADIS eerder uit bij glasvezelnet Amsterdam. Verder adviseert ARCADIS diverse klanten zoals overheden en bedrijven op het gebied van telecommunicatie.

ARCADIS is een internationale onderneming die projectmanagement, adviezen en ingenieursdiensten levert voor het verbeteren van bereikbaarheid, duurzaamheid en leefbaarheid. ARCADIS ontwikkelt, ontwerpt, implementeert, onderhoudt en exploiteert projecten op het gebied van infrastructuur, milieu en gebouwen. Dat doet ARCADIS voor bedrijven en overheden. Meer dan 13.500 mensen realiseren samen een concernomzet van € 1,5 miljard. Met een dicht netwerk van kantoren is ARCADIS multinationaal aanwezig. De internationale kennis en ervaring binnen de onderneming is gericht op meerwaarde voor de klanten.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: ARCADIS N.V.