Havenbedrijf Rotterdam laat glasvezelnetwerk bouwen

Rotterdam – Van den Berg Infrastructuren BV gaat in opdracht van het Havenbedrijf Rotterdam een glasvezelnetwerk in de haven van Rotterdam aanleggen. Het netwerk strekt zich uit van de Van Brienenoordbrug tot aan de Tweede Maasvlakte en wordt naar schatting 150 kilometer lang. Het Havenbedrijf heeft dit netwerk nodig voor de verkeersafhandeling en dienstverlening aan de haven. Ook het bedrijfsleven in het havengebied kan straks een aansluiting krijgen op dit netwerk.

Vrijdag 7 april 2006 is het contract met Van den Berg Infrastructuren ondertekend. Met de overeenkomst is een bedrag van circa € 5,8 miljoen gemoeid. Naar verwachting is het netwerk medio 2007 gereed. Van den Berg Infrastructuren heeft al meer dan vijftig jaar ruime ervaring met infrastructurele voorzieningen, op het gebied van telecommunicatie, kabeltelevisie, nutsvoorzieningen en verkeerstechniek.

Van den Berg Infrastructuren start direct met de voorbereidingen voor de aanleg van het netwerk. Het gaat in eerste instantie alleen om een glasvezelinfrastructuur die voor het Havenbedrijf zelf wordt gebruikt. Concrete vragen van bedrijven in de haven naar glasvezelverbindingen kunnen daarna worden ingevuld.

Het Havenbedrijf is begin april 2006 een Europese aanbesteding gestart om een partij te contracteren die diensten zoals supersnel internet, back-up diensten en camerabeveiligingsdiensten over deze glasvezelverbindingen aan kan bieden aan de circa 1450 bedrijven in de haven. Eveneens wordt gezocht naar een partij die netwerkdiensten aan het Havenbedrijf zelf zal gaan leveren. Op 19 april 2006 geeft het Havenbedrijf hiervoor een briefing aan geïnteresseerde bedrijven.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Havenbedrijf Rotterdam (Port of Rotterdam)