Installatiebedrijven sluiten zich aan bij SBIB

Gouda – De Stichting Beoordeling Integriteit Bouwnijverheid (SBIB) en UNETO-VNI hebben overeenstemming bereikt over aansluiting van de installatiebranche bij de SBIB. Na de zomer zullen de voorzitters van beide organisaties, ing. S.J. Heeres en mr.drs. L.C. Brinkman, de samenwerking officieel bekrachtigen door ondertekening van de overeenkomst.

Vanaf dit najaar kunnen ook bedrijven in de installatiebranche zich laten registreren bij de SBIB. Tot nu toe was dat alleen voorbehouden aan uitvoerende en ontwikkelende bouwbedrijven. Met de aansluiting van UNETO-VNI wordt de deur opengezet voor aansluiting van andere sectoren. De SBIB hoopt daarmee op een zo breed mogelijke toepassing van de gedragscode in de bouwbranche.

UNETO-VNI en de SBIB gaan de samenwerking aan tot in ieder geval 1 januari 2008. UNETO-VNI krijgt tot deze datum een zetel in het bestuur van de SBIB. Bij eventuele klachtenafhandeling door de Commissie van Toezicht zal een deskundige uit de installatiesector worden geraadpleegd, zodat de kennis uit de sector gewaarborgd blijft.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Bouwend Nederland (Brancheorganisatie)