Bouwmaterieel Ahoy’ start met campagne graafschade

Rotterdam – Van donderdag 26 tot en met zaterdag 28 mei 2005 zal het in en om Ahoy’ Rotterdam wemelen van de shovels, hoogwerkers en kranen. Niet omdat hier werkzaamheden zijn gepland, maar vanwege Bouwmaterieel Ahoy’. Deze eigen productie van Ahoy’ bestaat uit een vakbeurs op donderdag en vrijdag, een relatiedag op zaterdag en een muziekspektakel op zaterdagavond. Tijdens de beurs vindt niet alleen de aftrap plaats van de campagne ‘Graafschade voorkomen we samen’, maar wordt op het buitenterrein van Ahoy’ ook een spectaculair spel gespeeld, waarbij 3 enorme kranen een belangrijke rol spelen. De beurs is een absolute must voor iedereen die actief is in de bouwsectoren materieel, verticaal transport en bouwmachines.

Nieuwe campagne moet graafschade voorkomen
Gemiddeld gaat bij 1 op de 5 graafwerken iets mis, vaak met grote maatschappelijke gevolgen, veiligheidsrisico’s en een enorme schadepost, welke wordt geschat op 70 miljoen euro per jaar, exclusief economische gevolgschade. Daarom vindt op donderdag de aftrap plaats van de campagne ‘Graafschade voorkomen we samen’. Drie bedrijven uit de graafsector zetten symbolisch hun handtekening onder de graafcode. De sector wil met de campagne bereiken dat er zorgvuldiger en veiliger wordt omgegaan met de ondergrondse infrastructuur.

Tijdens Bouwmaterieel presenteren zich ruim 80 exposanten met onder meer materieel van Manitou, Liebherr, Nooteboom, Mammoet en Wirtgen. Ook de vooraanstaande brancheorganisaties en vakmedia zoals Cobouw en de Materieelkrant geven acte de présence. Op het buitenterrein van Ahoy’ zijn vele buitenactiviteiten gepland, waaronder hoogwerkerkeuringen, testritten in materieel en een spectaculair spel ‘Werk in Balans’ genaamd. Een enorme driehoek, aan kabels bevestigd, wordt vanuit 3 levensgrote kranen net zo lang gesteld totdat een op de driehoek geplaatste bal op de markering blijft liggen.

Op zaterdag 28 mei 2005 vindt de Relatiedag & HZC Machinistenfamiliedag plaats. De opening zal worden verzorgd door darter Raymond van Barneveld. Naast een kinderprogramma met activiteiten zoals een skelterbaan, schminken, draaimolen, schilderen en een springkussen is er een Kid’s Idol Programma met Jim, Djumbo, Raffish en Jody Bernal. Verder een schaalmodellen expositie, demonstraties van materieel en machines, kraan- en hoogwerkerkeuringen en een werkkleding-modeshow.

Het muziekspektakel op zaterdagavond van 19.15 tot 23.30 uur, is speciaal bedoeld voor iedereen die actief is in de bouw, maar is ook toegankelijk voor fans van artiesten met klinkende namen zoals Peter Koelewijn, Tatjana, Bert Heerink, Toni Willé, Lee Towers, Gerard Joling, Sandy Kandau en George Baker.

Data, openingstijden en toegang
Bouwmaterieel Ahoy’ is voor zakelijk bezoek geopend op 26 en 27 mei 2005 van 11.00 tot 18.00 uur. Op 28 mei 2005 is de beurs voor HZC-leden, relaties van exposanten en geïnteresseerden uit de bouwsector geopend van 10.00 tot 17.00 uur (relatiedag / HZC Machinistenfamiliedag). Het muziekspektakel is van 19.15 tot 23.30 uur. Kaarten voor de relatiedag / HZC Machinistenfamiliedag en het muziekspektakel zijn verkrijgbaar bij de Kassa van Ahoy’, ter plaatse of per telefoon: 0900 2352469 (45 ecpm). Er zijn nog kaarten beschikbaar.

Voor meer informatie, waaronder een uitgebreid programmaoverzicht: www.bouwmaterieelahoy.nl

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Ahoy' Rotterdam nv