Lange Wapper-brug waardig icoon Antwerpen

Antwerpen – De Antwerpse skyline krijgt een nieuw icoon de stad waardig: de Lange Wapper-brug. De lichte constructie met 1,5 km aan tuikabelbruggen is een technisch hoogstandje dat Antwerpen in het rijtje plaatst van metropolen met prestigieuze en bekende bruggen. De dubbeldekbrug met 5 paar pijlers van 110 meter hoog wordt het koninginnestuk van het Masterplan Antwerpen.

De Lange Wapper-brug wordt een stedelijk icoon dat de Antwerpse metropool tussen de andere grote steden met prestigieuze bruggen plaatst zoals de Sunshine Skyway in Florida, Central Artery Bridge in Boston of de Erasmusbrug in Rotterdam. De tuikabelstructuur van de Lange Wapper-brug laat een lichte constructie toe. Hierdoor past de brug esthetisch in de hedendaagse omgeving van het Eilandje. De brug beschrijft enkele lichte bochten wat een mooi dynamisch uitzicht oplevert. De brug ontleent haar naam aan de Lange Wapper, een Antwerps mythologisch figuur.

De Lange Wapper-brug is een noodzakelijke voorwaarde voor het slagen van het Masterplan Antwerpen. De brug zorgt er, samen met een scheldetunnel, voor dat Antwerpen en de haven in de toekomst vlot bereikbaar blijven. Deze scheldeovergang vermindert mee de druk op het zuidelijke deel van de Ring.

In maart 2005 start een publieksmoment om de Antwerpenaar te betrekken bij het project van de Lange Wapper-brug.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Masterplan Mobiliteit Antwerpen