Hogeschool R’dam ontvangt Onderwijs Award van Peijs

Rotterdam – De winnaar van de Onderwijs Award is dinsdag 11 januari 2005 bekend gemaakt tijdens de officiële opening van de vakbeurs InfraTech. Het team van Hogeschool Rotterdam, bestaande uit Marina Koster, Erik van Dijk en Erik van der Graaf, ontving een oorkonde en een geldbedrag van € 750,00 uit handen van minister Peijs. De winnende innovatie – genaamd Cruise Road Control – is een plan op het gebied van filebestrijding. Een kastje in de auto communiceert met lussen in het wegdek om de ideale snelheid aan voertuigen op te leggen en zo filevorming te voorkomen. De Onderwijsprijs is gekoppeld aan de beurs InfraTech, die van 11 t/m 14 januari 2005 plaatsvindt in Ahoy’ Rotterdam.

De tweede prijs, een oorkonde en een geldbedrag van € 250,00, ging naar het team van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Het Cable Positioning System (CBS) dat het team, bestaande uit Jaap Bergmans, Aafke Oude Avenhuis, Jacco Snuverink ook Lansink en Eduward Kosters, bedacht, voorziet kabels onder de grond van chips, zodat deze in combinatie met GPS eenvoudig traceerbaar zijn.

Tijdens het Creatief Atelier dat maandag 10 januari 2005 plaatsvond in Ahoy’ Rotterdam, werkten in totaal negen teams, afkomstig van diverse universiteiten en hogescholen, een dag lang met veel enthousiasme aan een te ontwikkelen innovatie op het brede terrein van de infrastructuur. De jury, waarvan de leden allen werkzaam zijn in de wereld van de infrastructuur, was erg tevreden over het niveau van de gepresenteerde innovaties.

Het creatief atelier is een initiatief van Ahoy’ exhibition, congress & event management, de organisator van de beurs InfraTech, in samenwerking met Gemeentewerken Rotterdam.

Voor meer informatie over InfraTech 2005, kijk op de website www.infratech2005.nl

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: InfraTech 2005 (Ahoy' ECEM)