GTI verwerft opdracht realisatie Euromax Terminal

Bunnik/Heinenoord – GTI Infra bv heeft, met Ooms Avenhorn en Bemo Rail, onlangs de opdracht verworven voor de aanleg van de Euromax Terminal op de Rotterdamse Maasvlakte. Met de opdracht is een bedrag van 54 miljoen euro gemoeid.

Euromax Terminal is een joint venture van ECT en P&O Nedlloyd. De hypermoderne containerterminal gaat de sterke toename van containervervoer faciliteren. De terminal wordt gebouwd naast de Maasvlakte Olie Terminal op het noordwestelijke deel van de Maasvlakte. In de toekomst zal de terminal op de geplande Maasvlakte II verder uitgebreid worden. In de eerste fase (die nu van start is gegaan) wordt op een oppervlakte van circa 80 hectare gebouwd.

De multidisciplinaire opdracht omvat de civiele werkzaamheden, de kraanrails, de bordessen en de elektra. GTI is verantwoordelijk voor ontwerp, levering, installatie en bedrijfsvaardig opleveren van onder meer inkoopstations, verdeelstations, verlichtings- en cameramasten, PLC-besturing en de bekabeling. Vanaf eind 2007 zullen de percelen gefaseerd in gebruik worden genomen.

GTI richt zich op de technische dienstverlening in de utiliteit, industrie en infrastructuur in Nederland en België. De kernactiviteiten van GTI Infra bestrijken het gehele verkeers- en vervoerstraject in Nederland. GTI ontwikkelt integrale oplossingen: van ontwerp tot en met realisatie, onderhoud en beheer in alle voorkomende disciplines.

GTI maakt deel uit van Fabricom, de Europese leider op het gebied van elektrische, mechanische en HVAC-installaties en het daaraan verbonden onderhoud. De ondernemingen van de Groep (Axima in Europa, Endel en Ineo in Frankrijk, Fabricom GTI in België en GTI in Nederland) voorzien in optimale oplossingen voor klanten in Industrie, Utiliteit, Infra en dienstensector. Bij FABRICOM werken 46.000 mensen. FABRICOM realiseerde een omzet van 5,7 miljard euro in 2004, voornamelijk in de Benelux en Frankrijk, maar ook in tal van andere Europese landen. FABRICOM is een volle dochteronderneming van SUEZ.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: GTI Infra bv