Willem-Alexander en Allard Castelein aan boord van de Z8. (Foto ANP)

Koning spreekt over waterstof in Rotterdamse haven

Willem-Alexander en Allard Castelein aan boord van de Z8. (Foto ANP)

Koning Willem-Alexander heeft dinsdag 12 april een bezoek gebracht aan de haven van Rotterdam. Het bezoek stond in het teken van waterstof.

Onderdeel van het werkbezoek was een vaartocht met de elektrisch aangedreven partyschip Z8. Hier sprak de koning over de waterstofontwikkelingen in de haven met CEO Allard Castelein van het Havenbedrijf, Randolf Weterings, programmamanager Electrification & Hydrogen, en Alice Krekt, directeur klimaatprogramma bij Deltalinqs.

In de haven wordt ingezet op de productie en distributie van groene waterstof via onder meer buisleidingen. Aan boord van de Z8 ging het dan ook over de diverse projecten met waterstof, de import, export en productie van waterstof, de groeiende vraag naar waterstof en de aanleg van waterstofleidingen.

Neste

Nadat de wal weer was bereikt vertrok de koning naar Neste. Deze raffinaderij legt zich toe op de productie van alternatieve brandstoffen. Bart Leenders, havenman van het jaar 2021, sprak met Willem-Alexander over de verduurzaming van Neste en de rol van waterstof hierin. Naast Leenders waren er ook vertegenwoordigers van andere bedrijven aanwezig die vertelden over de uitdaging omtrent waterstof.

Lees ook:

Auteur: Jelmer Bastiaans

Bron: Schuttevaer.nl