Waterbouw

Debat over samenwerking markt en overheid in GWW

Foto: ProMedia / Vincent Krabbendam

Platform WOW en het CROW Infra Innovatie Netwerk verzorgen op 15 juni het tweede innovatiedebat in een reeks van vier. Ditmaal staat de samenwerking tussen markt en overheid bij het verder brengen van innovaties centraal.

Bij de eerste sessie in deze reeks ging het over de vraag wat de GWW-sector kan leren van de zorg, een branche die door de coronacrisis als geen ander heeft moeten vernieuwen. De noodzaak tot samenwerken kwam daarin sterk naar voren en dat heeft mede het thema van deze tweede aflevering bepaald. Concreet gaat het dus om hoe overheid en markt de handen ineenslaan bij het naar een hoger plan tillen van vernieuwingen.

Panel en deelnemers in gesprek

Binnen het Innovatie Atelier wordt al veel op die manier samengewerkt en de ervaringen die daarmee worden opgedaan staan bij het tweede debat centraal. Toegelicht wordt om welke innovaties het gaat en waarom de samenwerking in deze vorm goed uitpakt. Een panel van opdrachtgever, marktpartij en adviesbureau gaat onder leiding van een presentator met elkaar en de deelnemers in gesprek.

Het innovatiedebat duurt op 15 juni van 15.00 tot 16.30 uur. Net als het eerste debat is ook deze tweede bijeenkomst online en deelname is gratis. Het streven is om de vierde en laatste bijeenkomst aan het einde van het jaar fysiek plaats te laten vinden. Ook van de komende twee edities wordt de inhoud bepaald door de uitkomsten van de sessies die eerder plaatsvonden.

Lees ook: Innoveren in de GWW betekent ook leren van elkaars fouten

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is de vaste redacteur van Infrasite. Daarnaast is hij hoofdredacteur Personenvervoer & Verkeer bij online vakbladuitgeverij ProMedia.