Acht winnende ideeën voor innovatiewedstrijd veiligere perronranden

De wedstrijd ‘Perronrandbeveiliging’ die in juni door ProRail en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat is uitgezet heeft in de eerste fase acht winnende ideeën opgeleverd. Acht ondernemers hebben een certificaat van opdracht gekregen en starten nu met een haalbaarheidsstudie. Zo worden nieuwe innovatieve producten ontwikkeld die voorkomen dat mensen van het perron op het spoor terechtkomen.

Deze wedstrijd van het programma SBIR (Small Business Innovation Research) is door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland uitgezet in opdracht van ProRail en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Het doel is om nieuwe, creatieve ideeën te genereren en ontwikkelen om perrons veiliger te maken.

Oplossingen

In deze SBIR onderzoeken de winnende ondernemers oplossingen die bijdragen aan stations van deze tijd: duurzaam, veilig en comfortabel voor de reiziger. De oplossingen zijn in diverse categorieën aangedragen: fysieke afscheidingen, camera’s, perrontegels en overig. De winnaars gaan nu aan de slag met hun innovaties.

Lees verder op SpoorPro.nl

Onderwerpen:

Auteur: Marieke van Gompel