Aquatech Amsterdam 2008

VAKBEURS VOOR WATERMANAGEMENT

Campagne gericht op specifieke bezoekersdoelgroepen

Amsterdam – Aquatech Amsterdam vindt plaats van 30 september tot en met 3 oktober 2008. Tijdens de 22e editie van deze toonaangevende vakbeurs op het gebied van proces-, drink- en afvalwater komen de marktleiders uit de internationale waterindustrie bijeen in Amsterdam RAI. Het grootste evenement op het vlak van producten en diensten uit de watercyclus toont internationale leveranciers, fabrikanten, importeurs en vertegenwoordigers van producten en diensten uit de watertechnologie sector. De beurs wordt bezocht door beleidsmakers, beslissers en adviseurs van bedrijven, aannemers, locale, nationale en internationale overheden, om kennis te nemen van de nieuwste ontwikkelingen en technologieën. Ondersteund door seminars en congressen van de International Water Association (IWA) vormt dit vierdaagse evenement een ideale gelegenheid voor het doen van zaken, kennisoverdracht en netwerkmogelijkheden.

Evenals in 2006, toen de beurs bijna 900 deelnemers uit 50 landen telde, zal de internationale waterwereld opnieuw de bijna 23.000m2 van het Europa complex van Amsterdam RAI bezetten. Gebruikers uit de gehele industrie en van locale en internationale overheden kunnen er de meest geschikte oplossingen en toepassingen vinden en beoordelen. De gehele watercyclus zal aan de orde komen: van het behandelen en beheren van oppervlaktewater, het gebruik van drink- en proceswater tot het verwerken en hergebruik van afvalwater.

Speciale aandacht voor bezoekerswerving
Om de juiste bezoekers aan te trekken is een doelgerichte multimedia campagne van start gegaan, bestaande uit o.a. wereldwijd adverteren, direct (e-)mail, internet, pers- en PR-activiteiten. Met behulp van het wereldwijde netwerk van Aquatech zal ieder beschikbaar marketinginstrument worden ingezet om bezoekers uit speciale niche segmenten aan te moedigen de beurs te bezoeken. Het doel hiervan is verder door te dringen in de industriële en commerciële sectoren van de waterindustrie: papier en pulp, de voedselindustrie (brouwerijen, zuivelsector), chemische, petrochemische en farmaceutische industrie.

Beurs van hoogwaardige kwaliteit

Aquatech bestaat al langer dan 40 jaar, met spin-off beurzen in de Verenigde Staten en Azië die steeds meer aan terrein winnen. De beurs in Amsterdam bestaat uit de volgende segmenten: Transport en Opslag, Waterbehandeling, Point of Use, Meet –en Regeltechniek, en Landenpaviljoens.

IWA Congres
Ter ondersteuning van de beurs wordt door de IWA een aantal seminars en congressen over uiteenlopende onderwerpen georganiseerd. Vanwege de toenemende vraag naar water en een afnemend aantal toegankelijke bronnen, zal de nadruk komen te liggen op recycling en hergebruik van water. Onderwerpen als mechanische en chemische behandeling, opslag, beheer en controle, maar ook operationeel en financieel management completeren de mogelijkheden van kennisoverdracht in een commerciële en industriële context.

Over Aquatech
Aquatech is een portfolio met de meest toonaangevende vakevenementen ter wereld op het gebied van proces-, drink- en afvalwater technologie. Het beursprogramma biedt een compleet overzicht van de meest recente ontwikkelingen op het gebied van waterbehandeling, transport & opslag, procescontrole & -automatisering en Point of use. Aquatech richt zich op professionals van alle terreinen van de waterindustrie en trekt beleidsmakers, specialisten en andere partijen aan die de technologie in de praktijk toepassen. Meer informatie vindt u op www.aquatechtrade.com

De Aquatech kalender:
WQA Aquatech USA 2008: 25-29 maart 2008, Las Vegas (NV), VS
Aquatech China: 28-30 mei 2008, Shanghai, China
Aquatech Amsterdam: 30 september-03 oktober 2008, Amsterdam, Nederland
Aquaterra, Wereldforum over de Ontwikkeling van Delta- & Kustgebieden: februari 2009, Amsterdam, Nederland

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Amsterdam RAI