Wisseling van de wacht binnen directie Witteveen+Bos

Nieuwe directie Witteveen+Bos (v.l.n.r): Stephan van der Biezen, Eveline Buter en Wouter Bijman. Foto: Evert van de Worp

Advies- en ingenieursbureau Witteveen+Bos heeft twee nieuwe directeuren benoemd. Het gaat om Eveline Buter als directeur en Wouter Bijman als algemeen directeur. Met het aantreden van beiden groeit de directie van twee naar drie leden. Karin Sluis is teruggetreden als algemeen directeur. Stephan van der Biezen blijft op zijn huidige post als directielid. De directiewisseling werd begin dit jaar al aangekondigd, maar werd uitgesteld vanwege de onzekere periode vlak na het uitbreken van de coronacrisis.

De twee nieuwe directeuren, die allebei een civiel technische achtergrond hebben, komen uit eigen gelederen. Eveline Buter (1975) was onder meer vijf jaar vestigingshoofd in Indonesië en leidde sinds 2015 de divisie Industrie en Energie. Daarnaast is ze actief binnen Koninklijke NLingenieurs waar ze zich als brancheambassadeur inzet voor de versnelling van de energietransitie. In haar nieuwe functie wil ze vooral richten op het vergroten van het aandeel van Witteveen+Bos in duurzame projecten.

Internationale ervaring

Wouter Bijman heeft eveneens internationale ervaring. Zo leidde hij de kantoren in Atyrau (Kazachstan), Dubai en Rotterdam. Sinds 2018 is hij business line manager Infrastructuur en Milieu. Hij houdt zich sterk bezig met het verbeteren van veiligheid in de bouw. Dat doet hij als lid van de externe kopgroep Governance Code Veiligheid in de bouw en bij Koninklijke NLingenieurs. De aandachtspunten van Bijman als directeur liggen vooral op het gebied van diversiteit en inclusiviteit.

Versterking van de directie biedt het ingenieursbureau meer ruimte om onder meer deel te nemen aan debatten over maatschappelijke thema’s als energietransitie, klimaatadaptatie, circulair bouwen en veiligheid. Het past ook bij de sterke groei van de afgelopen jaren van 900 medewerkers in 2013 bij het aantreden van Karin Sluis naar ruim 1.300 op dit moment.

Karin Sluis

Karin Sluis blijft ook na haar terugtreden als algemeen directeur in dienst bij Witteveen+Bos. Ook blijft ze actief binnen de Raad voor de leefomgeving en infrastructuur, de raad van toezicht van hogeschool Saxion en het NWO-domeinbestuur Toegepaste en Technische Wetenschappen.

Foto: Evert van de Worp

Onderwerpen:

Auteur: Redactie Infrasite

Wisseling van de wacht binnen directie Witteveen+Bos | Infrasite

Wisseling van de wacht binnen directie Witteveen+Bos

Nieuwe directie Witteveen+Bos (v.l.n.r): Stephan van der Biezen, Eveline Buter en Wouter Bijman. Foto: Evert van de Worp

Advies- en ingenieursbureau Witteveen+Bos heeft twee nieuwe directeuren benoemd. Het gaat om Eveline Buter als directeur en Wouter Bijman als algemeen directeur. Met het aantreden van beiden groeit de directie van twee naar drie leden. Karin Sluis is teruggetreden als algemeen directeur. Stephan van der Biezen blijft op zijn huidige post als directielid. De directiewisseling werd begin dit jaar al aangekondigd, maar werd uitgesteld vanwege de onzekere periode vlak na het uitbreken van de coronacrisis.

De twee nieuwe directeuren, die allebei een civiel technische achtergrond hebben, komen uit eigen gelederen. Eveline Buter (1975) was onder meer vijf jaar vestigingshoofd in Indonesië en leidde sinds 2015 de divisie Industrie en Energie. Daarnaast is ze actief binnen Koninklijke NLingenieurs waar ze zich als brancheambassadeur inzet voor de versnelling van de energietransitie. In haar nieuwe functie wil ze vooral richten op het vergroten van het aandeel van Witteveen+Bos in duurzame projecten.

Internationale ervaring

Wouter Bijman heeft eveneens internationale ervaring. Zo leidde hij de kantoren in Atyrau (Kazachstan), Dubai en Rotterdam. Sinds 2018 is hij business line manager Infrastructuur en Milieu. Hij houdt zich sterk bezig met het verbeteren van veiligheid in de bouw. Dat doet hij als lid van de externe kopgroep Governance Code Veiligheid in de bouw en bij Koninklijke NLingenieurs. De aandachtspunten van Bijman als directeur liggen vooral op het gebied van diversiteit en inclusiviteit.

Versterking van de directie biedt het ingenieursbureau meer ruimte om onder meer deel te nemen aan debatten over maatschappelijke thema’s als energietransitie, klimaatadaptatie, circulair bouwen en veiligheid. Het past ook bij de sterke groei van de afgelopen jaren van 900 medewerkers in 2013 bij het aantreden van Karin Sluis naar ruim 1.300 op dit moment.

Karin Sluis

Karin Sluis blijft ook na haar terugtreden als algemeen directeur in dienst bij Witteveen+Bos. Ook blijft ze actief binnen de Raad voor de leefomgeving en infrastructuur, de raad van toezicht van hogeschool Saxion en het NWO-domeinbestuur Toegepaste en Technische Wetenschappen.

Foto: Evert van de Worp

Onderwerpen:

Auteur: Redactie Infrasite