ProRail meet drukte op grote stations met sensoren

Op Utrecht Centraal, Schiphol en Amsterdam Zuid zet ProRail sensoren in die, volledig anoniem, de looproutes van reizigers registeren. ‘Door deze metingen kun je op elk moment zien hoe druk het is op de perrons en welke risico’s er zijn’, vertelt Frank van Schadewijk, data-analist bij ProRail. ‘De informatie uit de sensoren kan helpen bij het goede banen leiden van loopstromen én bij het ontwerpen en beter inrichten van drukke stations.’ In de video laat hij zien hoe het werkt.

‘Het wordt steeds drukker op stations, en we willen voor iedereen de veiligheid kunnen blijven garanderen’, zegt Frank. ‘We gebruiken deze sensoren ook om te kijken of bijvoorbeeld de manier waarop we grote stromen mensen in goede banen leiden effect heeft. Daarmee kunnen we de inrichting van stations steeds beter maken. Ook gebruiken wij de gegevens om betere beslissingen te kunnen nemen over de bouw en verbouw van de grote stations in Nederland.’

Meer weten of meewerken?

Meer weten over innovaties bij ProRail? Kijk dan op https://werkenbijprorail.nl/innovaties-bij-prorail/ Wil je meewerken en met slimme oplossingen, vernieuwing van systemen en nieuwe technologieën bijdragen aan duurzame mobiliteit en mobiliteitsgroei? Houd dan onze vacatures in de gaten.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: ProRail