Dura Vermeer groeit verder in spoorse E-technieken

Overeenstemming indienstneming medewerkers Dynniq

Dura Vermeer Railinfra, onderdeel van bouwconcern Dura Vermeer, heeft overeenstemming bereikt met Dynniq (voorheen Imtech Rail) over het in dienst nemen van een deel van hun medewerkers en het afronden van de orderportefeuille. Dura Vermeer geeft met deze stap invulling aan de strategische doelstelling om verder te groeien in de E-techniek (elektro, elektrisch, energie).

De medewerkers van Dynniq voegen kennis, expertise en ervaring toe op het gebied van kabelwerkzaamheden en dragen met hoofdmonteurs bij aan een versterking van de disciplines Treinbeveiliging en Energievoorziening van Dura Vermeer.

Dura Vermeer verstevigt met de Dynniq-deal verder haar positie in projecten en in het onderhoud (met ASSET Rail waarvan Dura Vermeer 60% aandeelhouder is). Voor de Lightrail activiteiten zal Dura Vermeer Railinfra de bestaande HTM-erkenningen (bovenleiding, spoor, kabelwerkzaamheden voor wissels, seinen en telecommunicatie) uitbreiden met de erkenning Aanleg Onderstations.

Multidisciplinaire aannemer

In 2013 breidde Dura Vermeer haar spooractiviteiten al uit door de overname van Spitzke Spoorbouw, waarmee het bedrijf de discipline Treinbeveiliging toevoegde als specialisme. Samen met het werkplekbeveiligingsbedrijf Saferail en onderhoudsbedrijf ASSET Rail positioneert Dura Vermeer zich als een multidisciplinaire aannemer in de railinfra.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Dura Vermeer Groep NV