Sjoerd Sjoerdsma kondigt afscheid aan als directeur Keyrail

Sjoerd Sjoerdsma (1963), neemt op 1 oktober aanstaande afscheid als lid van het directieteam van Keyrail, de exploitant van de Betuweroute. Hij vervolgt zijn loopbaan als programmamanager bij Nextlogic: een initiatief van partijen dat zich richt op het verbeteren van de operationele keten in de containerbinnenvaart.

Sjoerd Sjoerdsma vormt sinds de oprichting in 2006 samen met Cees Tommel de directie van Keyrail. Samen hebben ze Keyrail uitgebouwd van een projectorganisatie tot de organisatie die het nu is en hebben de exploitatie van de Betuweroute vormgegeven.

Sinds de start van de exploitatie van de Betuweroute is hard gewerkt om het vervoer van de havens van Rotterdam en Amsterdam richting het Europese achterland mogelijk te maken. Inmiddels maakt zo’n 80% van het railgoederenvervoer tussen Rotterdam en Duitsland gebruik van de Betuweroute en vormt deze daarmee een belangrijke internationale achterlandverbinding. Als programmamanager bij Nextlogic zal Sjoerdsma zijn opgedane kennis en ervaring inzetten op het gebied van samenwerking tussen ketenpartners.

Sjoerd Sjoerdsma: ‘Ik vertrek in de overtuiging dat er een sterk team staat met deskundige mensen met serieuze meerwaarde. Persoonlijk ben ik toe aan een nieuwe uitdaging. Die zoek ik op het vlak van het intensiveren van samenwerking in ketens. Het is voor mij nu, aan het eind van de eerste exploitatiefase, een natuurlijk moment om deze stap te zetten’.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Keyrail