Staatssecretaris Wilma Mansveld tekent 2 Green Deals op Railforum congres

logo railforum

Op 8 november tonen bedrijfsleven en overheden hun ambities voor het OV en Spoor tijdens het 20-jarig jubileumcongres van het onafhankelijke kennisplatform Railforum.

OV en Spoorvervoer als motor van slimme en duurzame mobiliteit (2 Green Deals) Een treinreis is gemiddeld al 75% schoner dan een reis met een gemiddelde auto. Toch werken de 85 leden van Railforum samen om spoorvervoer nog duurzamer te maken. In een Green Deal met de Rijksoverheid tekent voorzitter Cees Tommel voor een kennisplatform Duurzaam Spoor. Onder deze vlag van Railforum worden duurzame initiatieven onderzocht en gerealiseerd. Eén van die initiatieven wordt in een tweede Green Deal getekend door Manu Lageirse, algemeen directeur van Veolia, Michiel van Roozendaal, directievoorzitter van NS-dochter NedTrain (en binnen NS verantwoordelijk voor duurzaamheid) en staatssecretaris Wilma Mansveld van Infrastructuur en Milieu (onder voorbehoud van haar agenda ivm het debat over de regeringsverklaring).

Reputatie van het OV

De leden van Railforum willen zich gezamenlijk inspannen om de reputatie van het OV te verbeteren. Uiteraard heeft het verbeteren van de prestaties de hoogste prioriteit, de waarderingcijfers van onze klanten laten een stijging zien. Daarnaast is er de komende jaren aandacht voor reputatiemanagement. Paul Stamsnijder van De Reputatiegroep is als adviseur bij dit project betrokken. Hij is op 8 november één van de sprekers en geeft daarbij het belang van ‘storytelling’ aan. Samen met leden van Railforum presenteert hij het Themahuis voor het OV. Zie bijlage.

De spoorsector heeft Denderende Banen, voor elke generatie

De Jonge Veranderaars (professionals in de spoorsector jonger dan 35 jaar) gaan op 8 november in gesprek met hun managers. Op hun uitnodiging worden de gasten geïnspireerd door een lezing van Peter Beerten (Nyenrode University) over de X,Y en Z generaties. Een kopploeg van 20 bedrijven geeft een sneak preview van een gezamenlijke vacaturesite voor de gehele spoorsector. De komende jaren moeten er duizenden vacatures worden vervuld, van lasser tot conducteur, van treinmonteur tot service medewerker. Met een gezamenlijke website en campagnes willen de bedrijven in de spoorsector zich beter op de arbeidsmarkt presenteren.

Over Railforum

Railforum is al 20 jaar het onafhankelijke kennisplatform voor de brede railsector. Zo’n 85 bedrijven, organisaties en overheden zijn bij Railforum aangesloten. De activiteiten van Railforum hebben als doel het maatschappelijk en economisch rendement van het spoorvervoer in Nederland te vergroten. Railforum streeft naar kennisuitwisseling en stimuleert innovatieve initiatieven.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Railforum