Gezamenlijke voorlichtingslijn opleiders bouw en infra

Met een gezamenlijke voorlichtingslijn zetten de opleidingsbedrijven in de bouw en infra het werken in deze sector bij jongeren op de kaart. Vanaf deze week beschikken de opleidingsbedrijven over een compleet voorlichtingspakket, met onder meer banieren, posters en flyers. Ook roc’s, vmbo-scholen en andere betrokkenen bij het opleiden van jongeren kunnen gebruik maken van deze voorlichtingslijn.

Met kreten als ‘ga het maken’, ‘voeg iets toe’ en ‘werk aan jouw weg’ en prikkelende fotografie zet de voorlichtingslijn jongeren aan om zich te verdiepen in de mogelijkheden die werken in de bouw en infra biedt. Via de website www.fundeon.nl/beroepen kunnen zij meer informatie vinden over de beroepen en opleidingen. Ook vinden ze daar meteen het opleidingsbedrijf en het roc bij hun in de buurt waar ze de opleiding kunnen volgen.

Momenteel volgen 10.696 jongeren een bbl-opleiding richting een beroep in de bouw of infra. Zo’n 90 procent van de leerlingen in uitvoerende beroepen is in dienst van (regionale) opleidingsbedrijven. Deze opleidingsbedrijven werken nauw samen met de roc’s, geven extra begeleiding en plaatsen de leerlingen uit bij erkende leerbedrijven. Jongeren die in het schooljaar 2012-2013 met een opleiding richting de bouw en infra beginnen, zijn na afloop van hun opleiding nagenoeg verzekerd van een baan. De verwachting is dat bij het aantrekken van de bouwproductie een groot tekort aan gekwalificeerd personeel ontstaat, doordat de komende jaren veel oudere werknemers met pensioen gaan.

Een groot aantal opleidingsbedrijven maakt bij de werving van leerlingen gebruik van de gezamenlijke voorlichtingslijn. Daarnaast ontvangen alle opleidingsbedrijven en roc’s met een bouw- of infraopleiding begin februari een pakket met posters om op te hangen. De voorlichtingslijn is ontwikkeld door Fundeon, het kennis- en adviescentrum voor het opleiden en ontwikkelen van personeel in de bouw en infra, in samenwerking met de Vakgroep Opleidingsbedrijven. Opleiders en andere betrokkenen kunnen via www.fundeon.nl posters en flyers bestellen.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Fundeon