Sport, spel en kennis op InfraCampus

Ahoy Rotterdam organiseert in samenwerking met toonaangevende partners in de sector op donderdag 26 januari 2012 de tweede editie van InfraCampus. Deze inspirerende brancheontmoeting voor Young Potentials en professionals werkzaam binnen de infrasector, heeft als rode draad de Olympische Spelen van 2028. Met sport en spel worden deelnemers uitgedaagd om kennis uit te wisselen en om gezamenlijk baanbrekende toekomstvisies voor de infrasector te formuleren.

Bekende topsporters als Minke Booij (hockeyster) en Meike de Nooij (waterpoloster) vertellen over hun Olympische ervaringen en maken aan de hand daarvan een vergelijking tussen topsport en infrastructuur. Naast deze sporters maakt ook een aantal kopstukken uit de infrasector hun opwachting tijdens InfraCampus. Zo gaan o.a. Jan Hendrik Dronkers (Directeur-Generaal Rijkswaterstaat), Ed Nijpels (Voorzitter NLingenieurs) en Marcel Engels (Voorzitter UNETO-VNI) met elkaar in debat over het Olympisch Plan 2028. Centrale vraag is hoe het bedrijfsleven en de overheid de handen ineen kunnen slaan om de ruimtelijke uitdagingen met betrekking tot de Spelen aan te gaan.

Inspirerend en interactief programma

Een mix van kennis en ‘fun’ komt aan bod tijdens de ludieke en interactieve spelshow “Ik hou van Infra!” Het jonge talent uit de infrasector strijdt in deze dynamische kennisquiz tegen de gevestigde orde. Wie kent de Nederlandse infrawereld het beste?

Tijdens het middagprogramma wordt het centrale thema ‘Samen Infra-ambities waarmaken op Olympisch niveau’ uitgewerkt in een aantal workshops. Deelnemers worden uitgedaagd om gezamenlijk baanbrekende toekomstvisies voor de infrasector te formuleren op het gebied van Samenwerken, Innovaties, Duurzaamheid en Trots.

Stevig draagvlak

Het programma van InfraCampus is tot stand gebracht door de partners van de gerenommeerde vakbeurs InfraTech: CROW, CURNET, Bouwend Nederland, PIANOo, Vernieuwing Bouw, De NieuwBouw, MKB Infra en NLingenieurs. De bundeling van hun denkkracht maakt het evenement uniek en interessant voor iedereen uit de infrabranche.

Voorzitter van Bouwend Nederland Elco Brinkman: “Voor Bouwend Nederland vormt InfraCampus een uitstekende mogelijkheid om de kracht en het potentieel van de infrasector in Nederland te onderstrepen. Bouwend Nederland wil laten zien dat de medewerkers in deze sector, stuk voor stuk professionals, internationale topprestaties leveren. De opgedane kennis en kunde moeten we met elkaar blijven ontwikkelen en overdragen. InfraCampus helpt ons daarbij.”

InfraCampus wordt ook gedragen door de markt. Op dit moment hebben Ballast Nedam, Centraal team duurzaam GWW, Continu, Croon Elektrotechniek, Gemeentewerken Rotterdam, Jelmer!, MKB Infra en Rijkswaterstaat zich ingeschreven als sponsor.

Meer informatie over InfraCampus is te vinden op www.infracampus.nl.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Ahoy Rotterdam nv