Nieuwe voorlichtingslijn Fundeon prikkelt jongeren richting bouw en infra

De nieuwe voorlichtingslijn van Fundeon maakt de bouw- en infrasector spannender. Met prikkelende beelden en kreten sluit de voorlichtingslijn aan bij de belevingswereld van jongeren in de bovenbouw van het vmbo. Met name opleidingsbedrijven en roc’s kunnen met de posters, flyers en website, jongeren werven voor beroepsopleidingen in de bouw en infra.

In totaal bestaat de voorlichtingslijn uit vier posters en dertien flyers. Met kreten als ‘zoek het hogerop’, ‘houd je voeten droog’ en ‘voeg iets toe’ moeten deze posters de jongeren verleiden om een bezoek te brengen aan de website www.fundeon.nl/beroepen. Om dat extra gemakkelijk te maken staat op elke poster en flyer een qr-code, die rechtstreeks linkt naar deze website.

Opleidingsroute

De website geeft jongeren alle informatie over de beroepen en mbo-opleidingen in de sector. Door een naam van een beroep in te vullen of een korte test te doen, kunnen ze bekijken welk beroep het beste bij hen past en welke opleiding ze daarvoor moeten volgen. Met teksten, foto’s en filmpjes schetst de website voor ieder beroep een goed beeld. De opleidingsroute geeft bij elke opleiding aan welke doorgroeimogelijkheden er in de bouw- en infrasector zijn.

Bestellen

Fundeon heeft de voorlichtingslijn ontwikkeld om opleidingsbedrijven en roc’s te ondersteunen bij hun wervingsactiviteiten. De komende tijd brengen de adviseurs van Fundeon de posters en flyers persoonlijk langs bij de opleiders. Daarnaast kunnen de materialen worden via de website www.fundeon.nl/opleider.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Fundeon