Dag van de Bouw trekt 120.000 bezoekers

Camiel Eurlings: “Bouw onmisbare pijler economie”

De vijfde editie van de Dag van de Bouw heeft ruim 120.000 bezoekers getrokken. Het mooie weer lokte veel mensen naar de 270 geopende projecten, verspreid door heel Nederland. Demissionair minister Eurlings opende de Dag van de Bouw op de bouwlocatie van het Muziekpaleis Vredenburg in het Utrechtse Stationsgebied. Hij deed dit in het bijzijn van Bouwend Nederland-voorzitter Elco Brinkman, Gerrit Witzel, voorzitter Raad van Bestuur Heijmans en Victor Everhardt, wethouder van de gemeente Utrecht.

Verkeersminister Eurlings opende de Dag van de Bouw met een vlammend betoog, waarin hij terugblikte op zijn tijd als minister. “Na vele jaren van verlamming in de besluitvorming, zijn wij erin geslaagd forse versnelling te brengen in de aanleg van wegen en spoor. De flexibiliteit van de bouwsector is daarbij van groot belang geweest. Nu moeten we doorpakken, niet alleen voor de bouw maar voor iedereen. De bouw is een onmisbare pijler van de economie, biedt werk aan 500.000 mensen en is goed voor 6% van het BNP. Daarbij wil ik niet onvermeld laten dat er geen sprake is van een tegenstelling tussen bouw en milieu. Integendeel, beiden vullen elkaar aan en zorgen voor een Nederland waar het prettig wonen en werken is.”

Brinkman: “Kansen voor groene groei”
Elco Brinkman, voorzitter van Bouwend Nederland, sloot zich aan bij de woorden van minister Eurlings. “Het gaat in deze verkiezingstijd veel over de economie, terwijl duurzaamheid en milieu minstens zo belangrijk zijn. Door te investeren in een duurzame omgeving, investeren we in groei, ‘groene groei’. Als het gaat om ‘groene groei’ is veel winst te behalen in de bestaande woningen en gebouwen door energiebesparende maatregelen te nemen. Dat is goed voor het milieu en goed voor de samenleving. En vergeet vooral de infrastructuur niet. Is die niet op orde dan gaat dat ten koste van onze economische positie. Het nieuwe kabinet moet hierin zijn verantwoordelijkheid nemen!”

Dag van de Bouw
De Dag van de Bouw is onderdeel van de imagocampagne ‘De Bouw maakt het’ van Bouwend Nederland. Het doel is om het publiek een goed beeld te geven van de bedrijfstak.

Ruim 120.000 mensen grepen de Dag van de Bouw aan om zelf te ervaren wat er op de bouwplaatsen gebeurt. De bouwplaatsen, die normaal gesproken niet toegankelijk zijn voor het publiek waren voorzien van ontvangst- en presentatieruimten en er zijn veel rondleidingen gegeven. Net als in eerdere jaren waren wegen, tunnels, restauratieprojecten, gebouwen in aanbouw en ook woningbouwprojecten opengesteld. Een overzicht van de deelnemende projecten vindt u op www.dagvandebouw.nl

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Bouwend Nederland