NS blij met winnen VNO-NCW Diversity Award

Utrecht – NS is blij met het winnen van de 5e Diversity Award die VNO-NCW toekent aan bedrijven die diversiteit hoog in het vaandel hebben staan. NS krijgt de prijs vanwege haar consistente en concrete diversiteitsbeleid, dat onder meer tot een groter aandeel vrouwen in het bedrijf heeft geleid. Ook steeg het aantal vrouwen in hogere managementfuncties en in de top van het bedrijf. Daarbij komt dat NS ook de werving van allochtonen bevordert.

NS president-directeur Aad Veenman ontving de prijs uit handen van juryvoorzitter Ad Scheepbouwer. Veenman: “Ik ben trots op deze erkenning van onze prestaties. Trots op alle vrouwen en mannen die dit binnen NS elke dag waarmaken. Wij vinden het belangrijk om als bedrijf dat midden in de maatschappij opereert een goede afspiegeling van de samenleving te zijn.”

VNO-NCW, de grootste ondernemingsorganisatie van Nederland, wil de diversiteit in het Nederlandse bedrijfsleven bevorderen, bijvoorbeeld door het bevorderen van meer vrouwen aan de top. De Diversity Award wordt uitgereikt aan bedrijven die serieus werk maken van diversiteitsbeleid en wiens aanpak als voorbeeld en inspiratie voor andere ondernemingen kunnen dienen. De jury van het VNO-NCW let onder andere op creativiteit en voorbeeldfunctie, effectiviteit en resultaten en een heldere visie. De jury vond dat NS het meest aan deze criteria voldeed.

Andere jaren hebben onder andere Delta Lloyd en ING groep deze prijs gewonnen. NS gaat op korte termijn weer nieuwe conducteurs werven en hoopt dat door deze prijs vooral vrouwen en mensen van diverse achtergrond worden gestimuleerd om te solliciteren voor deze functie.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Nederlandse Spoorwegen