Dag van de Bouw trekt ruim 63.000 bezoekers

Elco Brinkman benadrukt belang van instroom in de sector

Zoetermeer – Ruim 63.000 mensen bezochten één van de 210 geopende bouw- en infraprojecten tijdens de tweede Dag van de Bouw. Dat is bijna een verdubbeling van het aantal bezoekers ten opzichte van de eerste Dag van de Bouw. Op de jaarlijkse open dag stelt de bouwsector eenmalig haar deuren open voor het publiek. In het hele land was de opkomst boven verwachting. Bezoekers waren positief over het initiatief van de bouwsector. Zoals verwacht was er vooral veel aandacht voor grote projecten als de Noord/Zuidlijn in Amsterdam en het metrostation CS en de Statentunnel in Rotterdam.

Minister van Economische Zaken Maria van der Hoeven bezocht samen met Elco Brinkman, voorzitter van Bouwend Nederland, de Noord/Zuidlijn in Amsterdam. Brinkman benadrukte tijdens zijn bezoek het belang van instroom in de sector. Hij wil met name jongeren enthousiast maken voor een mogelijke carrière in de bouw. Ook de Roertunnel in Roermond en Stadion Galgenwaard in Utrecht, het woon-, werk-, winkel- en recreatiecomplex De Boreel in Deventer en de Hanzehogeschool in Groningen konden rekenen op aandacht van prominenten. Onder hen veel vertegenwoordigers uit de politiek, zoals kamerleden, gedeputeerden, gemeenteraadsleden en wethouders.

Over de Dag van de Bouw

De Dag van de Bouw is een initiatief van branchevereniging Bouwend Nederland en de bij haar aangesloten leden. De open dag is onderdeel van de campagne De Bouw maakt het en heeft als doel meer bekendheid te geven aan de vele positieve kanten van de bedrijfstak. Bezoekers krijgen een gevarieerde indruk van hetgeen de sector op het gebied van vakmanschap, dynamiek, innovatie en kwaliteit te bieden heeft. De 210 opengestelde bouwlocaties, verdeeld over alle provincies, varieerden van woningbouwprojecten en scholen tot verzorgingscentra en wegenprojecten. Dit jaar is er bovendien extra aandacht voor jongeren. Doel is hen te laten ervaren wat de sector allemaal te bieden heeft. Meer informatie over de open dag is te vinden op www.dagvandebouw.nl

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Bouwend Nederland