Prominenten bezoeken Dag van de Bouw 2 juni 2007

Minister Van der Hoeven naar Noord/Zuidlijn in Amsterdam

Zoetermeer – 210 bouw- en infraprojecten zijn tijdens de Dag van de Bouw op zaterdag 2 juni 2007 geopend voor het publiek. Tal van prominenten uit bedrijfsleven en politiek brengen dan een bezoek aan de projecten, die tussen 10.00 en 16.00 uur hun deuren openen. Zo bezoekt minister Maria van der Hoeven van Economische Zaken samen met Elco Brinkman, voorzitter van Bouwend Nederland, de Noord/Zuidlijn in Amsterdam. Andere verwachte publiekstrekkers zijn onder andere het metrostation CS en de Statentunnel in Rotterdam, de Roertunnel in Roermond, Stadion Galgenwaard in Utrecht, het woon-, werk-, winkel- en recreatiecomplex De Boreel in Deventer en de Hanzehogeschool in Groningen.

Kamerleden

Enkele kamerleden hebben al laten weten de Dag van de Bouw te bezoeken. Veel van de opengestelde bouw- en infraprojecten worden geopend door gedeputeerden, gemeenteraadsleden en wethouders. Zo is Annelies van der Kolk, gedeputeerde van de Provincie Gelderland, aanwezig bij het project Metaalbuurt Apeldoorn. Daar opent zij symbolisch alle 25 opengestelde projecten in Gelderland. Wethouder Herrema van Amsterdam opent samen met Elco Brinkman de Dag van de Bouw in de regio Amsterdam. Om 12.00 uur ontmoeten stadsdeelvoorzitters, stadsdeelraadsleden en directieleden van de Noord/Zuidlijn elkaar bovendien bij het metrostation Vijzelgracht.

Over de Dag van de Bouw

De Dag van de Bouw is een initiatief van branchevereniging Bouwend Nederland en de bij haar aangesloten leden. De open dag is onderdeel van de campagne De Bouw maakt het en heeft als doel meer bekendheid te geven aan de vele positieve kanten van de bedrijfstak. Vorig jaar trokken in totaal 68 bouw- en infraprojecten al meer dan 35.000 bezoekers. De bezoekers kregen een gevarieerde indruk van hetgeen de sector op het gebied van vakmanschap, dynamiek, innovatie en kwaliteit te bieden heeft. Het succes van vorig jaar is reden voor Bouwend Nederland om nu voor de tweede keer een landelijke open dag van de bouw te organiseren. De 210 opengestelde bouwlocaties, verdeeld over alle provincies, variëren van woningbouwprojecten en scholen tot verzorgingscentra en wegenprojecten. Dit jaar is er bovendien extra aandacht voor jongeren. Doel is hen te laten ervaren wat de sector allemaal te bieden heeft. Een actueel overzicht van alle bouw- en infraprojecten die op 2 juni 2007 hun deuren openstellen, is te vinden op www.dagvandebouw.nl

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Bouwend Nederland