Symposium Stemming in de bouw

Bouwers en opdrachtgevers in debat over stemming in de bouw

Zoetermeer – Bouwers, opdrachtgevers en belangenbehartigers in de bouw kunnen in een nieuw discussieplatform hun stem later horen over een aantal actuele thema´s. Onder leiding van journalist Frits Wester wordt op 17 januari 2007 voor de eerste keer het symposium ´Stemming in de bouw´ gehouden. Het symposium is een initiatief van de Vakgroep Civiele Betonbouw en de Vakgroep Waterbouw van Bouwend Nederland en vindt plaats op InfraTech 2007, de tweejaarlijkse vakbeurs voor Grond-, Water- en Wegenbouw in Ahoy´ Rotterdam.

Tijdens het symposium wordt gediscussieerd over drie thema´s: ´nieuwe aanbestedingsvormen versus traditionele relaties tussen opdrachtgevers en opdrachtnemers´, ´economische groei versus schaarste van uitvoerend en hoger opgeleid personeel in de bouw´ en ´politieke besluitvorming versus versnelde realisatie van infrastructurele projecten in de bouw´.

Stemmen
Het symposium staat onder voorzitterschap van parlementair journalist Frits Wester. Daarnaast kan gerekend worden op de actieve medewerking van een aantal prominente politici en personen uit de bouwbranche. De aanwezigen kunnen meepraten en discussiën over de gedefinieerde thema´s. Dat gebeurt onder meer met stemkastjes, waarmee zij direct hun stem kunnen uitbrengen over bepaalde onderwerpen.

Tweejaarlijks
De Vakgroep Civiele Betonbouw en de Vakgroep Waterbouw willen het symposium vanaf 2007 elke twee jaar tijdens InfraTech organiseren. Doelstelling is om vanuit gemeenschappelijke belangen te komen tot beter inzicht in mogelijke knelpunten en gezamenlijke tot effectieve verbeteringen te komen. De thema´s sluiten elke twee jaar aan bij de actualiteiten die op dat moment in de bouwsector spelen.

Plaats en tijd
Het symposium vindt plaats op woensdag 17 januari 2007 in Ahoy Rotterdam tijdens InfraTech. Het programma start om 10.00 uur en eindigt om 14.00 uur. Elk thema zal gedurende een uur onder de aandacht gebracht worden. Een lunch is in het programma opgenomen en het symposium wordt afgesloten met een gezamenlijke borrel.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Bouwend Nederland