WOW-prijs 2019

Aanmelding samenwerkingsprijs weg- en waterbouwprojecten geopend

Foto: WOW-platform

Projecten in de weg- en waterbouw waarin speciale aandacht was voor samenwerking kunnen weer meedingen naar de WOW-samenwerkingsprijs. In de tweejaarlijkse wedstrijd is zowel een publieksprijs als een juryprijs te vergeven.

In GWW-projecten wordt al snel door verschillende partijen samengewerkt, dus er moet wel op een bijzondere manier invulling aan zijn gegeven om voor de prijzen in aanmerking te komen. “Zo zijn er bij voorkeur meerdere (semi-)overheidspartijen bij het initiatief betrokken, is het effect van de samenwerking concreet en zichtbaar, speelt innovatie en duurzaamheid een rol en is het een inspirerend voorbeeld voor anderen”, legt initiatiefnemer Platform WOW uit.

Video’s en podcasts van genomineerden

Net als in 2019 wordt er dit jaar zowel een publieksprijs als een juryprijs toegekend, die respectievelijk goed zijn voor 5.000 en 10.000 euro. Op basis van de inzendingen worden in juli acht genomineerden bekendgemaakt. Over deze projecten worden video’s en / of podcasts gemaakt, zodat er goed onderbouwde stemmen voor de publieksprijs kunnen worden uitgebracht. In oktober, tijdens de Week van de WOW-factor, worden tenslotte de winnaars bekendgemaakt. Projecten kunnen tot 11 juni worden aangemeld via de website van Platform WOW.

Lees ook: Wat de GWW-sector kan leren van de gezondheidszorg

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is de vaste redacteur van Infrasite. Daarnaast is hij hoofdredacteur Personenvervoer & Verkeer bij online vakbladuitgeverij ProMedia.