Vervanging dekdelen brug Lijnsheike vanaf 18 augustus

Rijkswaterstaat gaat tussen 18 augustus en begin september alle dekdelen van brug Lijnsheike in Tilburg vervangen. De huidige delen liggen nu veelal los, wat extra geluidsoverlast met zich meebrengt. Met het aanbrengen van nieuwe brugdekdelen wordt de brug een stuk stiller. De brug zal gedurende de werkzaamheden afgesloten zijn voor alle gebruikers (bus, fietsers en voetgangers).

Hoe gaat de vervanging in zijn werk?

Op donderdag 18 augustus wordt het beweegbare gedeelte van de brug (ook wel ‘val’ genoemd) eruit getild. Daarna worden alle brugdekdelen verwijderd en vervangen voor nieuwe. Gelijktijdig met deze operatie worden ook andere werkzaamheden aan de brug verricht. Zo wordt er onderhoud gepleegd aan de scharnierpunten en worden de ijzeren platen waar de brug op neerkomt bij het zakken (ook wel ‘stoelen’ genoemd) gerepareerd of indien nodig vervangen.

Planning

De hele klus is een flinke operatie die ongeveer twee weken duurt. Eind augustus is de brug naar verwachting weer terug op zijn plaats. Hierna moeten er nog werkzaamheden uitgevoerd worden zoals het aanbrengen van een slijtlaag. De verwachting is dat op vrijdag 2 september de brug weer begaanbaar is voor het verkeer. Deze planning hangt af van diverse factoren, zoals weersomstandigheden en onvoorziene reparaties.

Afsluiting en omleidingsroute

Gedurende de werkzaamheden is de brug volledig afgesloten voor alle gebruikers. Fietsers en voetgangers worden omgeleid via de Waalstraat. De bus rijdt volgens een aangepaste route.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Directoraat-Generaal Rijkswaterstaat