Afbouw geluidsschermen langs westzijde spoor Houten

Utrecht – Begin september 2008 wordt gestart met de afbouw van de geluidsschermen langs de westzijde van de nieuwe spoorbaan in Houten. Eerder dit jaar is de fundering hiervoor aangebracht. Nu worden de schermen geplaatst, wat ongeveer tien weken duurt.

De werkzaamheden bestaan uit het plaatsen van geluidscassettes. Afhankelijk van de locatie bestaat deze cassette uit een gesloten en een transparant deel. De schermen variëren in hoogte van 1,5 meter tot 4,5 meter.

Geluidsschermen gereed

In het weekend van 15 en 16 november vindt er een buitendienststelling plaats van het spoor. Deze buitendienststelling wordt gebruikt om het nieuwe westelijke spoor, ter hoogte van de Fortweg en in Houten Zuid, aan te sluiten op het bestaande spoor. Vanaf maandag 17 november zullen alle treinen richting ’s Hertogenbosch over de nieuwe westelijke spoorbaan gaan rijden. Als de nieuwe spoorbaan in dienst gaat zijn de geluidsschermen, met uitzondering van de schermen ter hoogte van het nieuwe station in het centrum en het tijdelijke perron langs de Randhoeve, gereed.

Hinder voor de omgeving

De aanvoer van het materiaal vindt zoveel mogelijk plaats via de vaste bouwroutes en het monteren van de schermen wordt daar waar mogelijk uitgevoerd vanaf de nieuwe spoorbaan. Dit om de hinder voor de omgeving zoveel mogelijk te voorkomen. Desondanks is het mogelijk dat het fietspad ter hoogte van de Koppeling en dat de Randhoeve ten tijde van de montage van de schermen daar worden versmald. Doorgang blijft wel ten allen tijde mogelijk.

Meer informatie

Voor meer achtergrondinformatie over het plaatsen van de geluidsschermen en over de spoorwerkzaamheden, zie de website: www.prorail.nl/randstadspoor Indien er vragen en/of klachten zijn over de werkzaamheden van ProRail in Houten, mail dan publiekszaken@houten.nl, of bel naar het Meldpunt Openbare Ruimte in Houten op 0800 3990 000.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Persbericht ProRail