Rheinhold-Mahla heet voortaan BIS Industrial Services

Grootste industriële dienstverlener verandert van naam

Marktleider op het gebied van onderhoud & nieuwbouw industriële installaties heet voortaan BIS Industrial Services

Zwartewaal – Rheinhold & Mahla (kortweg R&M) heeft als industriële dienstverlener de laatste jaren een enorme groei doorgemaakt en is op dit moment één van de grootste industriële dienstverleners van Europa. R&M heeft ruim 14.000 medewerkers en kende in 2005 een omzet van 1300 miljoen Euro. Het succesverhaal van R&M krijgt een vervolg onder een andere naam. R&M is namelijk voor de aandeelhouder Bilfinger Berger uitgegroeid tot een kernactiviteit. Om die reden is dan ook besloten de naam R&M te wijzigen in Bilfinger Berger Industrial Services. Voor R&M in Nederland en België betekent dat automatisch ook een naamswijziging. Vanaf 1 februari 2007 heet R&M: BIS Industrial Services.

Meer dan alleen een nieuwe naam
BIS Industrial Services blijft de huidige industriële diensten aanbieden: steigerbouw, isolatie, steam/electrical tracing, asbestverwijdering, vuurbescherming en lawaaibeheersing. BIS Industrial Services blijft deze diensten aanbieden op het terrein van de petrochemie, krachtcentrales, staalproductie en constructiewerken. Diensten die gekenmerkt worden door vakmanschap, kwaliteit, betrouwbaarheid én een scherp oog voor veiligheid. Kernwaarden die ook in de toekomst verankerd zijn binnen BIS Industrial Services. Maar de nieuwe naam onderstreept tegelijkertijd de ambitie om de afzonderlijke diensten maximaal te combineren. Op die manier wordt een totaalpakket van geïntegreerde diensten voor industriële onderhouds- en nieuwbouwprojecten aangeboden. Of zoals onze missie luidt: Solutions for Industrial Services dus. Een zeer kansrijke ambitie gezien de internationale financiële slagkracht, kennis en ervaring die ons moederconcern Bilfinger Berger vertegenwoordigt.

Wortels worden gekoesterd
BIS Industrial Services heeft zijn wortels in bedrijven zoals R&M, Gresel, Spreeuwenberg en Mobuco. Bedrijven met een grote naamsbekendheid en een sterke reputatie. Algemeen directeur Bert van der Burght: “BIS biedt ons nieuwe kansen en is een logische stap in de groei die we doormaken. Maar we koesteren ons verleden. Daar ligt ook onze kracht. R&M, Gresel, Spreeuwenberg en Mobuco zijn gevestigde namen in de markt en bekend vanwege hun vakmanschap en kwaliteit. Hoewel ze als bedrijfsnaam verdwijnen (met uitzondering van R&M Mobuco dat nog één jaar onder de naam BIS Mobuco blijft opereren) zullen de kernwaarden die ze vertegenwoordigen in de toekomst onlosmakelijk verbonden blijven aan BIS Industrial Services”.

Van groen naar blauw
Met de nieuwe bedrijfsnaam verandert de bedrijfskleur van groen naar blauw. De invoering van de nieuwe naam en de daarmee verbonden huisstijl krijgt vanaf 1 februari 2007 vorm. Niet in één klap, maar gaandeweg verschieten de bedrijfsmiddelen van kleur. Van der Burght: “We doen deze operatie kostenbewust en maken zoveel mogelijk gebruik van de reguliere vervanging van onze bedrijfsmiddelen. Wel willen we dat uiterlijk eind 2007 de metamorfose zich volledig heeft voltrokken.

Over BIS Industrial Services
BIS Industrial Services heeft zijn hoofdkantoor in Zwartewaal en is verder te vinden in diverse kantoren verspreid over Nederland en België. BIS Industrial Services heeft 1.500 medewerkers, kende vorig jaar een omzet van 170 miljoen Euro en is marktleider op het gebied van industriële steigerbouw, isolatie, steam/electrical tracing, asbestverwijdering, vuurbescherming en lawaaibeheersing.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: BIS Industrial Services