Rollpave ook onder koude weersomstandigheden

Zoetermeer – Dura Vermeer Infrastructuur en ingenieursbureau Intron zijn er succesvol in geslaagd om Rollpave ook onder koude weersomstandigheden aan te leggen.

Dit gebeurde donderdag 25 januari 2007 op de noordbaan van de A37 ter hoogte van Nieuw-Amsterdam. In opdracht van Rijkswaterstaat werd over een lengte van vierhonderd meter Rollpave aangebracht.

Het is de tweede keer dat Rollpave wordt toegepast. Het eerste proefvak werd in juni 2006 op de A35 bij Hengelo aangebracht onder normale weersomstandigheden. In tegenstelling tot het proefvak bij Hengelo is Rollpave op de A37 juist onder koude weersomstandigheden aangelegd. Dit is bijzonder, omdat normaliter onder dit soort omstandigheden niet kan worden geasfalteerd. Dura Vermeer, Intron en Rijkswaterstaat wilden met dit initiatief aantonen dat Rollpave onder nagenoeg alle weersomstandigheden kan worden aangebracht.

De komende periode zullen nog meer proefvakken worden aangelegd, om zo het gedrag van dit wegdek onder verschillende omstandigheden te kunnen onderzoeken.

Achtergrondinformatie (verzorgd door de redactie van Infrasite)
Rijkswaterstaat test prefab asfalt op de rol

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Dura Vermeer Groep NV