Luchtzuiverend Geluidsscherm wint Implementatieprijs

Deventer – Tauw en Holland Scherm hebben op het Congres ‘Geluid, trillingen en luchtkwaliteit’ de Implementatieprijs Luchtkwaliteit 2006 gekregen voor het luchtzuiverend geluidsscherm. De prijs, uitgereikt door de Nederlandse Stichting Luchtverontreiniging, is een erkenning van deze innovativiteit ter bevordering van de luchtkwaliteit. De stichting wil luchtverontreiniging tegengaan en stimuleert daarom innovatieve activiteiten. Zij gaat het luchtzuiverend geluidsscherm onder de aandacht brengen bij potentiële wegbeheerders en ingenieursbureaus.

De uitreiking vond plaats tijdens het congres ‘Geluid, trillingen en luchtkwaliteit’ op 9 november 2006 in het Nieuwegeins Business Center. Dit is het grootste evenement over geluid, trillingen en luchtkwaliteit in Nederland, georganiseerd door de stichting Innonoise en de Nederlandse Stichting Geluidshinder in samenwerking met diverse organisaties, waaronder de ministeries van VROM en V&W. Hier wordt jaarlijks twee prijzen uitgereikt: de Nationale Geluid en Trillingen Innovatieprijs en de Implementatieprijs Luchtkwaliteit.

Tauw is een onafhankelijk, internationaal opererend advies- en ingenieursbureau, gespecialiseerd in de inrichting, verbetering en instandhouding van de fysieke omgeving, het milieu en de infrastructuur. Vanuit een breed scala aan disciplines werken 1000 medewerkers aan projecten voor overheid en bedrijfsleven. Tauw is toonaangevend op het gebied van studies, advies, ontwerp en metingen.

Holland Scherm bouwt geluidsschermen en is onderdeel van KWS.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Tauw Groep