Durisol wint Geluid en Trillingen innovatieprijs 2006

Apeldoorn – De Geluid en Trillingen innovatieprijs 2006 is gewonnen door Durisol Raalte met het product "Durisol milieuscherm (geluid en luchtkwaliteit)". Naast deze inzending zijn de inzendingen van DCMR met het product "Ranomos – Daisy: monitoringsinstrument rondom een regionale luchthaven" en de inzending van M+P en Heijmans met het product "Bodemabsorber voor laagfrequent geluid" genomineerd. Tenslotte heeft de inzending "Funderingsloos geluischerm" van ipv Delft productvormgeving, Pieters bouwtechniek en Holland Scherm bv een eervolle vermelding gekregen. De prijzen zijn uitgereikt op het Nationale Congres Geluid en Trillingen op 8 en 9 november 2006.

Geluid- en Trillingeninnovatieprijs
In Nederland en de rest van de wereld worden vele prijzen uitgereikt aan personen of organisaties die een bijzondere prestatie hebben verricht. Zo zijn er bijvoorbeeld prijzen voor speelfilms, fotografie, architectuur, literatuur en ga zo maar door. Het aardige is dat deze prijzen veelal de creativiteit en ontwikkeling in het betreffende vakgebied een impuls geven. Het is immers een hele eer om in de schijnwerpers te staan en vaak ook nog eens goed voor de business. Sinds 8 november 2000 is Nederland een prijs rijker namelijk: De Nationale Geluid en Trillingen Innovatieprijs. Deze prijs, die jaarlijks toegekend wordt, is op die dag voor het eerst, tijdens het Nationale Congres Geluid en Trillingen, uitgereikt. Ieder jaar wordt deze prijs in november toegekend aan de meest innovatieve inzending.

De criteria waar de ingezonden producten en diensten op beoordeeld zijn:

  • 1. creativiteit en innovativiteit
  • 2. effectiviteit en toepasbaarheid
  • 3. economisch belang
  • 4. de wijze van presentatie

Op www.innonoise.nl vindt u een overzicht van de deelnemers, winnaars en genomineerden in 2006, 2005, 2004, 2003, 2002, 2001 en 2000. Tevens vindt u hier de juryrapporten.

Nationale Geluid en Trillingen Innovatieprijs 2007
U kunt zich nu inschrijven voor deelname aan de Nationale Geluid en Trillingen Innovatieprijs in 2007 neem contact op met ons secretariaat voor de details.
Secretariaat Stichting Innonoise
t.a.v. mw. J.B. Bosgoed
Loolaan 5a
7314 AA Apeldoorn
e-mail: info@innonoise.nl
telefoon: 055-5226463

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Stichting Innonoise