Staatssecretaris Mansveld opent waterstoftankstation

Mevrouw W. Mansveld, staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu, verricht woensdag 3 september de officiële opening van het door BAM gerealiseerde waterstoftankstation in Rhoon, ten zuiden van Rotterdam.

Het waterstoftankstation maakt deel uit van een samenwerkingsproject tussen Nederland, Denemarken, Zweden en Frankrijk en is een van de eerste plekken in Nederland waar waterstof kan worden getankt. Hierdoor kan de ontwikkeling van waterstofvoertuigen worden voortgezet. Waterstof-elektrisch rijden draagt bij aan aanzienlijke reductie van CO2-uitstoot en levert daarmee een belangrijke bijdrage aan duurzame mobiliteit.

Het waterstoftankstation aan de Groene Kruisweg in Rhoon – pal naast het snellaadstation van ANWB, en nabij de A15 – is door BAM Utiliteitsbouw gerealiseerd in opdracht van de hierboven genoemde gezamenlijke projectpartners, waarvan het ministerie van Infrastructuur en Milieu en Air Liquide deel uitmaken. Het ontwerp was in handen van Tebodin. Nootenboom, onderdeel van BAM Wegen, was verantwoordelijk voor de terreininrichting. De technische installaties zijn gerealiseerd door Air Liquide.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: BAM - Koninklijke BAM Groep nv