Advies- en Ingenieursbureau Oranjewoud wordt Antea Group

Advies- en Ingenieursbureau Oranjewoud gaat per 1 januari 2014 verder onder de naam Antea Group. De structuur van de onderneming blijft ongewijzigd.

Advies- en Ingenieursbureau Oranjewoud werd ruim zestig jaar geleden opgericht. Vanuit het Friese dorpje Oranjewoud groeide het bureau uit totéén van de grootste ingenieursbureaus van Nederland. In 2005 volgde de overname door Twentse ondernemer Gerard Sanderink. Nadien deed Oranjewoud grote overnames in onder meer de Verenigde Staten, Frankrijk en Colombia. Als Antea Group levert het bureau wereldwijd advies- en ingenieursdiensten.

Eenduidig de internationale markt op

In Nederland bleef het advies- en ingenieursbureau opereren onder de naam Advies- en Ingenieursbureau Oranjewoud. Hier komt per 1 januari 2014 verandering in. "Internationalisering biedt nieuwe kansen. Daarom willen we onder één naam de internationale markt betreden en hiermee de kracht van de groep benadrukken. Met ruim 3500 medewerkers behoren we straks tot de mondiale top van ingenieursbureaus", verklaren Rob van Dongen en Menno Smits die samen het directieteam van Oranjewoud vormen.

Vertrouwde waarden, nieuwe mogelijkheden

Vanaf oktober start Oranjewoud met een mediacampagne rondom de naamswijziging. Centrale thema is: ‘Vertrouwde waarden. Nieuwe mogelijkheden’. Van Dongen en Smits: "We willen benadrukken dat wij als Antea Group in Nederland dezelfde hoogwaardige producten en diensten blijven leveren die klanten van ons gewend zijn. Maar dan wel met de mogelijkheden die een mondiaal bureau te bieden heeft."

Oranjewoud N.V.

De naam Oranjewoud wordt na de jaarwisseling exclusief gebruikt voor Oranjewoud N.V. Deze naamloze vennootschap is de topholding van onder meer Strukton Groep en Antea Group. Oranjewoud N.V. is genoteerd aan de officiële Marktvan Euronext N.V. te Amsterdam en is voor 95,56% in handen van Centric B.V.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Antea Group