DUBOkeur voor compleet assortiment straatbakstenen Wienerberger

Wienerberger krijgt vijf DUBOkeur certificaten uitgereikt voor het gehele assortiment straatbakstenen. Ze zijn van toepassing op het volledige vormbak-, wasserstrich- en strengpersassortiment van Wienerberger. De DUBOcertificaten gelden voor vijf straatsteenfabrieken van het bedrijf in Nederland: de locaties Kijfwaard West, Kijfwaard Oost, Zennewijnen, Schipperswaard en Heteren. Het keurmerk is een kwaliteitsaanduiding voor duurzame productiemethoden en wordt door NIBE Research uitgegeven. Ze worden officieel uitgereikt aan algemeen directeur Bert Jan Koekoek, tijdens de Dag van de Openbare Ruimte op 9 oktober.

Straatbakstenen zijn een duurzaam bouwmateriaal. Met het DUBOkeur toont Wienerberger aan dat de straatbakstenen op een milieuvriendelijke manier zijn geproduceerd en dat zij zeer bijzondere milieukenmerken bezitten als onderhoudsvrij, kleurecht en een wetenschappelijk bewezen levensduur van 125 jaar. Als bewijs hiervoor heeft het Nederlands Instituut voor Bouwbiologie en Ecologie (NIBE), via een milieukundige levenscyclusanalyse de milieubelasting van de straatbakstenen vastgesteld. Wienerberger heeft met het DUBOkeur een keurmerk in handen waarmee wetenschappelijk en onafhankelijk kan worden aangetoond dat de straatbakstenen op het gebied van milieu en gezondheid een duurzaam bouwmateriaal zijn voor bestrating.

Levenscyclusanalyse

NIBE doet onderzoek naar duurzame bouwproducten. Doel van het DUBOkeur is om aan te tonen dat het bouwproduct in zijn toepassing de beste keuze is als het gaat om milieu en gezondheid. Producten met een DUBOkeur kunnen zich onderscheiden van vergelijkbare producten op het gebied van duurzaamheid. NIBE voert hiervoor een levenscyclusanalyse (LCA) uit van het product waarmee de milieu-impact wordt bepaald. Vervolgens wordt het getoetste product vergeleken met de milieu-impact van soortgelijke producten. Alleen de meest milieuvriendelijke alternatieven komen in aanmerking voor certificering.

Over Wienerberger

Wienerberger produceert keramische bouw- en bestratingsmaterialen met een lange levensduur. Energie-efficiëntie en duurzaamheid bepalen de industriële standaard. Het bedrijf biedt toekomstgerichte bouwmateriaaloplossingen met overtuigende prestaties, Building Material Solutions: de leidraad voor innovatie en vooruitgang. De topmerken Wienerberger, Terca, Porotherm, en Koramic vormen een inspiratiebron voor architecten en bouwprofessionals. Dankzij grote kennis van keramische producten is Wienerberger uitgegroeid tot een meedenkend partner voor partijen in de gehele keten. Kijk voor meer informatie op www.wienerberger.nl.

Onderwerpen:

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Wienerberger B.V.